در دانشگاه امیركبیر؛
بازی کامپیوتری و اینترنت اشیا رشته دانشگاهی شد
به گزارش دیجیتالر، رئیس دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر از ایجاد ۵ گرایش جدید در برنامه های مصوب اطلاع داد و اظهار داشت: بازی های کامپیوتری و اینترنت اشیا بعضی از این گرایش ها است.
به گزارش دیجیتالر به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر رضا صفابخش در نشست شورای دانشگاه، تاسیس این دانشکده را در ارتباط با سال ۶۷ دانست و اظهار نمود: در سال ۶۸ نخستین دوره دانشجوی کارشناسی ارشد را برگزار کردیم و در سال ۷۰ پیشنهاد راه اندازی کارشناسی ارشد رشته هوش مصنوعی را به وزارت علوم عرضه دادیم.
وی اظهار نمود: با مجوزی که از جانب وزارت علوم به ما داده شد مبادرت به پذیرش دانشجو در حوزه هوش مصنوعی کردیم علاوه بر این در سال ۷۲ کارشناسی ارشد نرم افزار را به فعالیتهای دانشکده اضافه کردیم.
دکتر صفابخش تصریح کرد: در سال ۷۴ بعنوان نخستین دانشکده کشور، دوره دکتری کامپیوتر را راه اندازی کردیم و سایر دانشگاه ها چند سال دیرتر نسبت به راه اندازی این دوره اقدام نمودند.
رییس دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر اضافه کرد: همینطور در سال ۸۳ برنامه جدیدی را دانشکده پیشنهاد کرد و آن ایجاد رشته مهندسی فناوری اطلاعات بود که این رشته با پنج گرایش به وجود آمد، اما بعد از تجربه برگزاری چندین دوره، این رشته در سال ۹۸ از دانشکده جدا شد و به شکل یک برنامه میان رشته ای تبدیل شد.
صفابخش با اشاره به اینکه شبکه های کامپیوتری و امنیت اطلاعات از فناوری اطلاعات به مهندسی کامپیوتر منتقل شدند و در دانشکده دایر است، خاطرنشان کرد: هم اکنون در دانشکده حدود ۲۴ عضو هیات علمی و ۱۰ نفر کارمند داریم.
وی تعداد دانشجویان کارشناسی این دانشکده را ۵۰۴، کارشناسی ارشد ۱۹۳ نفر و دکتری را ۹۸ نفر ذکر کرد و افزود: جمعا حدود ۸۰۰ نفر دانشجو در این دانشکده مشغول به فعالیت هستند.
رییس دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به اینکه پذیرفته شدگان مقطع کارشناسی این دانشکده از میان نفرات برتر ورودی هستند خاطرنشان کرد: مساحت این دانشکده حدود ۴ هزار متر مربع است.
وی با تکیه بر این که استخدام عضو هیات علمی و افزایش تعداد کارمندان در این دانشکده بسیار ضروریست خاطرنشان کرد: تعداد گرایش های مقطع ارشد ۵ رشته است که شامل معماری کامپیوتر، نرم افزار، هوش مصنوعی و رباتیک، شبکه های کامپیوتری و امنیت سایبری می شود.
ایجاد گرایش های جدید در دانشکده کامپیوتر دانشگاه امیرکبیر
صفابخش از ایجاد ۵ گرایش جدید در برنامه های مصوب اطلاع داد و اظهار داشت: این گرایش ها شامل بازی های کامپیوتری، اینترنت اشیا، علم داده، الگوریتم و محاسبات و بیوانفورماتیک می شود و اگر این دانشکده امکانات لازم را داشته باشد می تواند رشد و در این عرصه ها فعالیت داشته باشد.
وی حوزه بازی های کامپیوتری را بسیار مهم دانست و اضافه کرد: ما برای توسعه این رشته ها نیازمند توسعه تعداد اعضای هیئت علمی و افزایش تعداد کارمندان هستیم.
وی تعداد اعضای هیات علمی گرایش نرم افزار را ۴ نفر، تعداد اعضای هیات علمی هوش مصنوعی را ۹ نفر شبکه های کامپیوتری ۲ و امنیت سایبری را ۲ نفر ذکر کرد.
رییس دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تکیه بر ضرورت تقویت تجهیزات لابراتوار های این دانشکده اظهار نمود: اسفند ماه سال قبل با اعتبارات تجهیزاتی که از جانب رئیس دانشگاه اختصاص یافت توانستیم بخشی از این تجهیزات را بروزرسانی نماییم.
وی به راه اندازی مرکز تحقیقات و نوآوری هوش مصنوعی و تحول دیجیتال از جانب وزارت دفاع در این دانشکده اشاره نمود و پیشنهاد کرد دانشگاه اعتباراتی برای تسهیل استفاده دانشجویان از سامانه سیمرغ دانشگاه اختصاص دهد.
زمینه تبادل دانشجو و استاد با آلمان و فرانسه
صفابخش همینطور خاطرنشان کرد که ما با دو دانشگاه در آلمان و فرانسه در زمینه تبادل استاد و دانشجو همکاری داریم. همینطور یکسری پروژه های مشترک با کشورهای آلمان، ژاپن و ایرلند داریم.
رییس دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر ضمن اشاره به قراردادهای همکاری صنعتی از سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۳ با اشاره به اینکه در این بازه زمانی ۴۹ قرار داد صنعتی منعقد شده است، اظهار داشت: حجم این قراردادها ۶۵ میلیارد تومان می شود.
وی با اشاره به اینکه این دانشکده بعنوان قطب علمی هوش مصنوعی از جانب وزارت دفاع معرفی شده است، اظهار داشت: با راه اندازی مرکز تحقیقات و نوآوری هوش مصنوعی و تحول دیجیتال مقرر است اعتبارات آن از جانب این وزارت خانه تامین گردد.
صفا بخش تصریح کرد: ما پیشنهاد کردیم که در دانشگاه پژوهشکده هوش مصنوعی ایجاد شود که فعالیت آن می تواند فرا دانشکده ای باشد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب