گزارشی از هفتمین جشنواره ملی ارتباطات و فناوری اطلاعات
دیجیتالر: مراسم هفتمین جشنواره ملی ارتباطات و فناوری اطلاعات( فاوا ) و یكصد و چهل و یكمین سالگرد تاسیس وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار گردید.
به گزارش دیجیتالر به نقل از ایسنا، مراسم هفتمین جشنواره ملی ارتباطات و فناوری اطلاعات (فاوا) و یكصد و چهل و یكمین سالگرد تاسیس وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات امروز در این وزارتخانه برگزار گردید.
در ابتدای مراسم گزارش عملكردی از هفتمین جشنواره ملی فاوا توسط فرنقی زاد، دبیر جشنواره و رئیس مركز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات وفناوری اطلاعات ارائه شد.
همه اپراتورها در جایزه ملی كیفیت ICT حضور داشتند
در ادامه نصراله جهانگرد، معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در سخنانی اظهار نمود: جشنواره ملی فاوا از سال ۹۰ شكل گرفته كه شعار امسال فاوا وكسب و كارهای خلاقانه بوده است، همینطور در این دوره ۷۴ درصد بخش خصوصی و۲۶ درصد شركت كنندگان از بخش دولتی بودند و نزدیك ۳۵۰ مورد در فعالیت های ارزیابی جشنواره امسال حضور داشتند.
به گفته او جایزه ملی كیفیت ارتباطات و فناوری اطلاعات كه هفتمین دوره آن است كه در ارزیابی ها ۸ محور مدنظر قرار گرفت؛ در میان همه شركت ها كه در هفت دوره این جایزه شركت كردند مساله تداوم كیفیت بسیار مهم است.
وی ادامه داد: در بخش جایزه ملی كیفیت ICT از مجموع ۱۲۶ سازمان، ۶۹ درصد از بخش خصوصی و ۳۱ درصد از بخش دولتی بودند كه همه اپراتورها و FCP ها در این بخش شركت كردند.
همچنین پیروز بخت، رئیس سازمان ملی استاندارد ایران هم طی سخنانی اظهار نمود: خوشبختانه در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بحث كیفیت خدمات جایگاه ویژه ای پیدا كرده است.
او اظهار داشت: ۱۱۴ سال پیش جایزه ملی كیفیت بعنوان یكی از مصوبات شورای عالی استاندارد با بهره گیری از مدلها و مفاهیم اتحادیه اروپا پا گرفت. طی سالها متوجه شدیم كه بر روی مفاهیم اتحادیه اروپا نمی توان تكیه كرد و با عنایت به شرایط ایران ما مدلی را طراحی كردیم كه تنها به كیفیت محصول توجه نداشته باشد بلكه خود محصول هم مورد بررسی قرار بگیرد و الان این مدل در اتحادیه اروپا مورد توجه قرار گرفته و بر روی مباحث در رابطه با مدل در سیستم های مدیریت كیفیت كار می كنند.
رییس سازمان ملی استاندارد با اشاره سه سازمان فعال جهانی در حوزه استاندارد و كیفیت اظهار داشت: در حوزه فناوری اطلاعات استانداردسازی برعهده ITU است و در ایران وزارت ارتباطات فعالیت های این سازمان را دنبال می كند.
پیروز بخت با تاكید بر اینكه در فرایندهای بررسی مرتبط با كیفیت كالاها و محصولات در این حوزه تمام مولفه های مرتبط به خصوص مشتری مداری پیش بینی شده است و باید این جایزه سال به سال پیشرفت داشته باشد اظهار داشت: ولی متاسفانه گاهی این اتفاق نمی افتد و به صورت مثال یك شركت ابتدا گواهی اشتهار بعد از آن اهتمام و پس از آن باید به سراغ تندیس ها برود و طبق قانون ما باید تندیس زرین از دست رییس جمهوری گرفته شود و متاسفانه ما هنوز به این مرحله نرسیده ایم.
وی در ادامه اضافه كرد: طبق قانون جدید استاندارد كه از دی ماه امسال تصویب شده است و مرجع جایزه ملی كیفیت سازمان استاندارد معرفی شده است و دستگاه ها و سازمان ها در این رابطه باید با سازمان ملی استاندارد همكاری داشته باشند و تمام جایزه های دستگاهی و بخشی باید با مرجعیت و مجوز این سازمان داده شود.
رییس سازمان ملی استاندارد خاطرنشان كرد: طبق قانون برنامه ششم مردم باید بدانند كه استاندارد و كیفیت یك متولی دارد و با همه سازمان ها و دستگاه ها ارتباط دارد.
پیروز بخت با اشاره به اینكه بحث كیفیت باید در كشور نهادینه شود اظهار داشت: همه ما باید به جد و سرعت باید به سمت كیفیت برویم و به قول دكتر دوحانی باید كیفیت زندگی مردم بالاتر برود و هر آنچه استفاده می نمایند بدانند كه استاندارد و كیفیت در آن لحاظ شده است.
وی با بیان اینكه مفهوم كیفیت قیمت، سرعت و هر آنچه كه مصرف كننده را راضی می كند شامل می گردد اضافه كرد: باید هر چه سریعتر وارد این فضا شویم تا به رقابت پذیری جهانی برسیم. الان در اتحادیه اروپا از رویكرد نوین استاندارد سازی عبور كرده اند و به فضای رقابت پذیری جهانی وارد شده اند و حتما ما هم باید وارد این فضا شویم.
در ادامه رییس سازمان تنظیم و مقررات ارتباطات رادیویی با اشاره به فعالیت اپراتورهای بخش خصوصی پست در كشور اظهار داشت: برپایه اهداف راهبردی كه در كنگره جهانی پستی ۲۰۱۶ در استانبول تصویب شده است به تنهایی نمی توانیم به این اهداف برسیم و قاعدتا باید حضور اپراتورهایی به غیر از پست را در این حوزه داشته باشیم.
فلاح جوشقانی اظهار داشت: كنگره جهانی پستی ۲۰۱۶ در استانبول سه هدف راهبردی بهبود زیر ساخت های شبكه پستی، معرفی و ارائه محصولات مدرن و پایدار و تقویت عملكرد موثر در بازار برای كشورهای اعلام نموده است كه بر مبنای آن برنامه هایی برای ارتقا كیفیت خدمات پستی كشورها تعریف شده است.
وی اضافه كرد: اولویت هایی كه UPU در این حوزه تعریف كرده است كه مبتنی بر كیفیت خدمات ارائه سرویس های نوین است و با عنایت به ظرفیت شركت پست به تنهایی نمی توانیم به این اهداف برسیم و قاعدتا باید حضور اپراتورهایی به غیر از پست را در این حوزه داشته باشیم.
فلاح جوشقانی با بیان اینكه از سالهای گذشته شركت های مختلفی با مجوزهای متفاوت در حوزه پست فعالیت می نمایند خاطرنشان كرد: یكی از اهدافی كه بر طبق اساسنامه جدید شركت ملی پست مطرح شده بحث ساماندهی در این حوزه بوده و اپراتورهای پستی بر این اساس مجوز داده شده اند.
رییس رگولاتوری با تاكید بر اینكه هیچ عنوان ظرفیتی از این حوزه گرفته نمی گردد اظهار داشت: می خواهیم ساماندهی در قالب مجوزهایی كه داده می گردد داشته باشیم تا بتوانیم از ظرفیت های همه حوزه ها برای تقویت حوزه پست استفاده نماییم تا سرمایه گذاری با استفاده از بخش غیر دولتی در پست صورت گیرد و فناوری های نوین را استفاده نماییم و كیفیت خدمات را بالا ببریم و با رقابتی كه در این حوزه تولید خواهد شد ظرفیت مناسب تری در حوزه پست داشته باشیم.
وی اضافه كرد: در سال ۹۵ ظرفیت حوزه پست و اررزش بازار پست ۸۵۰ میلیارد تومن بوده است ولی با حضور دو اپراتور پستی ظرفیتی تا ۴۸ هزارمیلیارد ریالی توسظ بخش غیر دولتی داشته باشیم.
فلاح جوشقانی با ابراز امیدواری برای بهبود شاخص های پستی با فعال شدن اپراتورهای بخش خصوصی اظهار داشت: یكی از شاخص هایی كه در سطح جهانی عموما پایین هستیم، سرانه ارسال مرسولات پستی است كه بر مبنای شاخص ۶.۲ است كه امیدواریم این شاخص به ۱۶.۷ با حضور اپراتورهای پستی برسیم.
وی ادامه داد: بر مبنای طرح تجاری شركت ملی پست طی پنج سال آتی حدود ۶۷۴۴ میلیارد ریال در این بخش سرمایه گذاری خواهد داشت و زمینه تولید ۱۰۷ هزار شغل در حوزه پستی تولید می گردد.
رییس سازمان تنظیم مقررات و رتباطات رادیویی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ازریابی های سالانه بر مبنای شاخص های این سازمان انجام می گردد اظهار داشت: این ارزیابی ها در قالب مدل تعالی سازمانی و بر اساس جایزه كیفیت انجام می گردد و به هیچ عنوان خود سازمان بعنوان ارزیاب در این جایزه شركت ندارد.
وی همینطور اظهار نمود: ما در ارزیابی ها به رتبه بندی نرسیدیم و هیچ اپراتوری را برتر اعلام نكرده ایم و بر مبنای سطحی كه بر مبنای مدل كسب كرده اند از آنها تقدیر می گردد.
وزیر ارتباطات با اشاره به لزوم مقابله با فساد اداری، تصریح كرد: اگر دولت الكترونیكی محقق شود، مراجعات به ادارات كم می گردد و اگر می خواهیم با فساد مبارزه نماییم باید همه نهادها را به هم پیوند دهیم.
به گزارش دیجیتالر به نقل از ایسنا، محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هم در مراسم هفتمین جشنواره ملی ارتباطات و فناوری اطلاعات( فاوا ) و یكصد و چهل و یكمین سالگرد تاسیس وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار نمود: ما به لطف خداوند و زحمات همه همكاران موفق بودیم تمامی شاخص های عمومی و اختصاصی را در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات توسعه بدهیم.
آذری جهرمی با اشاره به اینكه بنابه اعلام ITU در سال قبل میلادی ایران در بین كشورهای آسیایی بیشترین رشد شاخص های ICT و در دنیا دومین كشور از این بابت را بدست آورده است، اظهار داشت: امروز برگزیدگان جشنواره ملی فاوا، جایزه ملی كیفیت و جشنواره شهید رجایی، نمایندگان جامعه ای هستند كه این اتفاق را رقم زده اند كه جای تقدیر ویژه از آنان دارند.
عضو كابینه دولت تدبیر و امید خاطرنشان كرد: در سال قبل از میان كارمندان خانم یك نفر بعنوان برگزیده انتخاب گردید كه خوشبختانه امسال شاهدیم كه برگزیدگان خانم در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به هفت نفر رسیده است كه نشان داده است وعده و برنامه دولت برای ورود خانم ها و كمك گرفتن از آن ها در امور كشور در حال تحقق است.
او با اشاره به اینكه از نظر شاخص های IDI جمهوری اسلامی ایران شاهد چهار رتبه رشد بوده است، تصریح كرد: این درحالیست كه در سال قبل پوشش شبكه در كشور ۶۲ درصد بوده است كه امسال با رشد قابل توجهی كه در این حوزه رخ داده است بخصوص با كمك همراه اول و همینطور بخش روستایی پوشش پهنای باند گسترده شده و انتظار داریم رشد شاخص وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قابل قبول تر از قبل باشد و ان شاالله تكلیف دولت برای رشد ۳۰ درصد شاخص ها را زودتر محقق نماییم.
او همینطور در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: كسانی كه مانع رشد خلاقیت های جوانان در حوزه فناوری اطلاعات با هر روشی می شوند، ضربه به حاكمیت آینده ایران می زنند.
آذری جهرمی با تاكید بر لزوم تحقق دولت الكترونیك برای مبارزه با فساد اداری، اظهار نمود: نگذشتن از كسانی كه ذهن مردم و اعتماد مردم را خدشه دار كرده اند، بسیار مهم است، اما مهم تر از آن این است كه نگذاریم جوانانمان كه در یك پست اداری با اختیارات لازم قرار دارند به فساد آلوده شوند.
وی در ادامه با بیان این كه شورای عالی فضای مجازی باید فصل الخطاب باشد، اظهار نمود: هنوز از ما سوال می گردد كه چرا از كسب وكارهای نوپا حمایت می كنید، اینها عامل براندازی هستند. در حالیكه این افراد از ما هستند و ما باید با حمایت خودمان آنها را جذب نماییم و نگذاریم كه غربی ها با حمایت خودشان آنها را جذب كنند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همینطور با بیان این كه من وزیر ارتباطات بخشی از انرژی خویش را برای اتصال دو دستگاه به یكدیگر صرف كرده ام و هنوز موفق نشده ام، اظهار داشت: آخرین بهانه ای كه آورده می گردد بحث امنیت است در حالیكه بزرگترین اقدام ضد امنیتی همین به اشتراك نگذاشتن اطلاعات بین دستگاهی است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان كرد: با دست روی دست گذاشتن ابزارهای بین المللی روی كار آمده و حاكمیت مان را در دنیای آتی از دست خواهیم داد.
وی ادامه داد: امروز هنوز از ما سوال می گردد چرا از كسب و كارهای نوپا حمایت می كنید، اینها عامل نفوذند، اما باید اظهار داشت كه لازم است جوانها را برای خودمان حفظ نماییم، ممكن است جوانها از من وزیر گلایه داشته باشند، باید بگذاریم حرف بزنند، تا امید برایشان تولید شود تا بدانند حرف هایشان شنیده و پیگیری می گردد.
آذری جهرمی همینطور تصریح كرد كه از ظرفیت علما، دانشمندان و متخصصان استفاده نماییم تا با رقم زدن اقتصاد دیجیتال، خودمان سهمی در بازار جهانی داشته باشیم؛ اشكالات را درحوزه مقابله با فساد با استفاده از ICTحل نماییم.
در آخر پروانه اپراتورهای پستی به صورت رسمی اعطا شد و شركت ترن پارت تیپاكس و شركت پست پیشگامان بادپا پروانه های خویش را دریافت نمودند تا به صورت رسمی پست خصوصی در كشور شروع به كار كند. همینطور از فعالان برتر و برگزیدگان در این حوزه و برگزیدگان جشنواره شهید رجایی تقدیر گردید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب