خدمات تلگرام پولی می گردد

خدمات تلگرام پولی می گردد دیجیتالر: در حالیكه تلگرام و مدیرعاملش ادعا می كنند قصد اضافه كردن سرویس های جدیدی دارند و حتی با تكنولوژی جدید بلاك چین، آن را غیرقابل فیلتر خواهند كرد، برخی مسئولان داخلی از پولی شدن خدمات تلگرام اطلاع داده اند كه تا آخر سال ۲۰۱۸ میلادی اتفاق می افتد.


به گزارش دیجیتالر به نقل از ایسنا، بحث تلگرام این روزها همچنان روی بورس اخبار قرار گرفته تا جایی كه كار به مجلس هم كشیده و امروز جلسه كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با عنوان بررسی تهدیدات اقتصادی تلگرام و امنیت پیام رسان های داخلی برگزار و در آن تاكید شده كه بروز شبهات سازمان یافته ضد پیام رسان های داخلی و برخی فضاسازی ها سبب نگرانی مردم و عدم مهاجرت آن ها از خانه بیگانه به خانه خودی شده است.
از سوی دیگر این مورد هم تاكید شده كه پیام رسان های داخلی امنیت دارند و هیچگاه اطلاعات خصوصی افراد در اختیار كسی قرار نمی گیرد ولی پیام رسان داخلی نیازمند پشتوانه قانونی است كه قانون باید در جهت حفظ حریم خصوصی و اطلاعات مردم از آن حمایت كند.
اما ناگفته های دیگری هم درباره تلگرام از جانب مسئولان مربوطه اعلام و تاكید شد كه سندی در زمینه پشتیبانی از پیام رسانی بومی تهیه شده و سلسله اقداماتی در نظر گرفته شد همچون بررسی خصوصیت های منحصربه فرد تلگرام كه بر مبنای آن در این پیام رسان سهامدار، منابع انسانی و محل استقرار و همینطور گزارش هایی از شركت تلگرام به ایران وجود نداشت و این در حالی بود كه ۹۰ درصد كاربران فضای مجازی ایران از تلگرام استفاده می نمایند و به قول دبیر شورای عالی فضای مجازی ما هنوز نمی دانیم مدیرعامل این شركت تبعه چه كشوری است و از قوانین چه كشوری در حوزه شبكه مجازی پیروی می كند.

تلگرام نماینده رسمی در ایران ندارد
از نگاه دیگر تجربه نشان داده یكی دیگر از مواردی كه درباره پیام رسان ها نزد مسئولان در سطح جهان از اهمیت برخوردار است، همكاری این شركت ها با دولتهاست. در این باره دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به اینكه تلگرام فعالیت گسترده ای در كشور دارد، تاكید كرده است: با وجود اینكه در آیین نامه فضای مجازی تاكید شده در صورتی كه كاربران پیام رسان ها از حدی تجاوز كند، باید نماینده رسمی در كشور داشته باشد تابحال از جانب تلگرام نماینده ای به ایران معرفی نشده است.
یكی از مواردی كه ممكن است در آینده امتیاز پیام رسان های داخلی نسبت به خارجی باشد، امكانات پولی است كه تابحال با عنایت به قوانین موجود، پیام رسان های خارجی اجازه عرضه این امكانات را نداشتند. با این حال، با عنایت به سندی كه از جانب تلگرام در نیمه دوم سال ۲۰۱۷ انتشار یافته، به نظر می رسد مقرر است رمز ارز جدیدی در تلگرام منتشر شود.

اما امروز ابوالحسن فیروزآبادی در این باره اظهار كرده است: رمز ارز بعنوان پدیده ای جدید در جهان جا افتاده است؛ با این حال نیاز به مطالعه و بررسی دارد. در شورای عالی فضای مجازی روش های مشخصی برای برخورد با رمزارزها نداریم و بنابراین كارگروه های تخصصی تشكیل داده ایم تا مطالعاتی در این زمینه صورت گیرد.

در عین حال، وی با اشاره به اینكه مقرر است خدمات فعلی تلگرام پولی شود، اظهار داشت: خدمات فیلترینگی كه مقرر است در فصل دوم سال ۲۰۱۸ عرضه شود هم پولی خواهد بود. تا آخر سال ۲۰۱۸ كیف پول تلگرام شروع به فعالیت می كند. در تلاشیم تا جایگزین هایی برای شبكه پیام رسان تلگرام داشته باشیم و برای این زمینه شروطی را هم در نظر گرفته ایم تا تمام كسب وكارهای ایرانی كه در تلگرام فعالیت داشتند به شبكه مجازی بومی منتقل شود. لازم است به این نكته اشاره شود كه تعداد كسب وكار در تلگرام عدد قابل ملاحظه ای است اما از نظر اقتصادی مبلغ قابل توجهی نیست.



ارائه لایحه ای به دولت در زمینه حفظ حریم خصوصی
در این نشست همینطور محمدجواد آذری جهرمی - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- از عرضه لایحه ای به دولت در زمینه حفظ حریم خصوصی و صیانت حقوق شهروندی در فضای مجازی اطلاع داده و تصریح كرد: پیام رسان های داخلی امنیت دارند و هیچگاه اطلاعات خصوصی افراد در اختیار كسی قرار نمی گیرد.
جهرمی با اشاره به اینكه تلاش دولت ها این است كه این رمزگذاری ها را بومی و داخلی كنند، هم اظهار كرده این نوع تحولات نیازمند سیاستگذاری است بنابراین احتیاج به حمایت و تقویت پیام رسان های داخلی با تقسیم وظایف بین دستگاه ها هستیم. البته وی تذكر داده است كه اعلام نظر و طرح موضوعات مربوط به ارز به عهده شورای عالی پول و اعتبار است و هدف از طرح مبحث صرفا جلب توجه و اهمیت مبادلات مجازی بود.
اما به قول وزیر ارتباطات كیفیت و عملكرد كمی پیام رسان های داخلی به صورت جدی در حال گسترش است و جای خویش را باز می كند. اگر ما زیرساخت های پیام رسان را با هدف انتقال فعالیت های اقتصادی تقویت نماییم حجم وسیعی از فعالیت های اقتصادی و اشتغال را بوجود آورده ایم البته باید بین پیام رسان و رسانه تفكیك قائل شد، اینكه همه مردم كلیه اطلاعات و موضوعات را در یك پیام رسان خارجی باور می كنند مخاطره آمیز است. باید كاری نماییم انتقال آن به پیام رسان داخلی صورت گیرد و این مخاطره حس نشود، راه آن هم جدایی رسانه و پیام رسان است.

در هر حال تا آخر سال ۲۰۱۸ كیف پول تلگرام شروع به فعالیت می كند و كشورها همچون ایران در كنار اقتصاد خود شاهد اقتصاد جدیدی خواهند بود؛ مسئولان حوزه فضای مجازی كشور میگویند كه برای تولید جایگزین هایی برای شبكه پیام رسان تلگرام تلاش دارند و برای این زمینه شروطی هم در نظر گرفته شده تا تمام كسب و كارهای ایرانی كه در تلگرام فعالیت داشتند به شبكه مجازی بومی منتقل شود. لازم است به این نكته اشاره شود كه كسب و كار تلگرام عدد قابل ملاحظه ای است اما از نظر اقتصادی مبلغ قابل توجهی شكل نمی گیرد.




1397/01/20
22:16:54
5.0 / 5
5539
تگهای خبر: پیام رسان , خدمات , رسانه , فضای مجازی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۴
دیجیتالر
digitaler.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دیجیتالر محفوظ است

دیجیتالر

معرفی محصولات دیجیتال و فناوری اطلاعات