كج دار و مریز با نسخه های تلگرام

هاتگرام و طلاگرام امروز فیلتر می شوند؟

هاتگرام و طلاگرام امروز فیلتر می شوند؟ دیجیتالر: در حالیكه بعد از اعتراض به فعالیت نسخه های فارسی تلگرام، اعلام گردید كه این اپلیكیشن ها تا نیمه شهریورماه فرصت دارند به پیام رسان های كاملا بومی تبدیل شوند، اكنون كه این موعد سر رسیده، به نظر می آید هنوز امكان تفكیك این نسخه ها از تلگرام اصلی فراهم نشده است.


به گزارش دیجیتالر به نقل از ایسنا، تلگرام كه چندین بار زیر تیغ فیلترینگ رفته بود، از اردیبهشت ماه سال جاری برای آخرین بار فیلتر شد و این روند تا امروز هم ادامه داشته است؛ با فیلتر تلگرام، بعضی از كاربران به پیام رسان های بومی مهاجرت كردند و این مورد به اعتقاد مسئولان توانست به رفع انحصار از تلگرام كمك نماید و از آنجائیكه رفع انحصار از این پیام رسان مهم ترین هدف فیلترش ذكر شده بود، حتی برای چند بار هم صحبت هایی درباره احتمال رفع فیلترینگ را بیان كرد.

تا قبل از فیلتر تلگرام، این پیام رسان حدودا ۴۰ میلیون كاربر داشته و الان با گذشت چند ماه از فیلتر آن، كاربران بین تلگرام با فیلترشكن، پیام رسان های داخلی و نسخه های فارسی شده ی تلگرام تقسیم شدند. هاتگرام و تلگرام طلایی باآنكه تفاوت هایی با نسخه اصلی تلگرام داشتند و در بعضی موارد، مطالبشان از برخی فیلترها عبور می كرد، اما شاید مهم ترین تفاوتی كه با پیام رسان های كاملا بومی داشتند، حفظ ارتباط با تلگرام اصلی بود؛ اینكه كاربران با دانلود و نصب این نسخه های فارسی هم چنان بتوانند با مخاطبان تلگرامی خود ارتباط داشته باشند و حضور در گروه ها و كانال های تلگرامی خویش را هم حفظ كنند.

حضور نسخه های فارسی تلگرام؛ ضربه به پیام رسان های داخلی

البته این مورد باعث واكنش بعضی از مسئولان شد. تا جایی كه عبدالصمد خرم آبادی - معاون دادستان كل كشور در امور فضای مجازی- نسخه های فارسی تلگرام را به جای پیام رسان، فیلترشكن هایی دانست كه مانع از مهاجرت كامل كاربران به پیام رسان های بومی شده اند. وی در این باره اظهار كرده بود: «اعطای اینترنت بدون فیلتر به هاتگرام و تگرام طلایی به منظور دور زدن فیلتر تلگرام ضربه سختی به پیام رسان های داخلی وارد كرده است.»

اما این اظهارات باعث شد ابوالحسن فیروزآبادی -رییس مركز ملی فضای مجازی- از بومی شدن این نسخه ها خبر دهد. وی در آخرین اظهارنظرها درباره پشتیبانی از هاتگرام و طلاگرام اظهار داشته بود: از همان ابتدا كه سیاست خروج از انحصار تلگرام را داشتیم، برای دوران گذار، پذیرفتیم كه تلگرام های نسخه فارسی چند ماهی فعال باشد. با آخرین مهلتی كه به آن ها دادیم، تا ۱۵ شهریور باید به یك پیام رسان ۱۰۰ درصد بومی تبدیل شوند.

پیام رسان ها باید به دنبال كسب وكار باشند

در این راستا، خسرو سلجوقی -عضور هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات- در گفت وگو با ایسنا، درباره فعالیت پیام رسان های داخلی اظهار نمود: به نظر می رسد زیرساخت های فنی پیام رسان های داخلی كه ساخته شدند جوابگوی نیازهای اولیه هستند. تنها چیزی كه شاید نتوانستند در آن موفق شوند، بحث اعتمادسازی است و اینكه بتوانند كسب وكاری روی پیام رسان تعریف كنند كه فعالیت های اقتصادی روی آن انجام دهند. ازاین رو باید تمركز بیشتری روی این بخش داشته باشند.

وی در پاسخ به اظهاراتی در خصوص اینكه پیام رسان های داخلی هنوز ظرفیت فنی لازم را ندارند، اظهار داشت: خیلی موافق این مورد نیستم. پیام رسان ها به اندازه ای كه باید رشد كنند، زمینه را آماده كردند اما اشكال كار این است كه اكنون باید از این پیام رسان ها استفاده گردد. اگر كاربر خوب استفاده نكند، نمی توان انتظار بهبود در شرایط را داشت.

عضور هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات افزود: تلگرام هم روزهای اول این نبوده است. به مرور كه زمان نیازهای كاربر به آن منعكس شد، تلگرام هم درصدد جبران ضعف ها برآمده است. اما اگر كاربر از پیام رسان مصرف نكند، خودبه خود پولی ندارد كه بخواهد سرمایه گذاری كند. در تعامل بین كاربر و مقوله اقتصادی، همین نیازهای فنی هم می تواند جوابگو باشد.

سلجوقی با اشاره به كاربران پیام رسان های داخلی بیان كرد: این پیام رسان ها كاربران میلیونی دارند. در مجموع عملكردشان خوب است و تنها چیزی كه در آن خلا وجود دارد، همان مقوله اقتصادی می باشد. چونكه اگر مساله اقتصادی حل نشود و نتوانند از این دیتا كسب و كار كنند، نمی توان انتظار معجزه داشت. به اضافه اینكه كاربر هم باید احساس كند با ورود به اینجا می تواند اعتماد كند.

وی در پاسخ به نحوه تاثیر فیلترینگ تلگرام بر فعالیت پیام رسان های داخلی اظهار داشت: بی تاثیر نبوده اما تاثیر آن چنانی هم نداشته است؛ چونكه بالاخره با فیلترشكن و امثال آن خواسته مردم پاسخ داده شده است. البته اگر این پیام رسان های داخلی بتوانند از این وضعیت تحریم ها و فیلتر استفاده كنند، خوب است اما تنها راهش نیست. نمونه اش را ما در تجربه صنعت خودرو دیدیم كه با ممانعت از رقابت تاثیر مثبتی نداشته است، اما همین مبحث هم یك فرصت است، هرچند روش پسندیده ای نیست.

پیام رسان های داخلی چقدر ظرفیت دارند؟

با وجود این، بعضی از كارشناسان همچنان معتقدند ظرفیت های فنی پیام رسان های داخلی در حدی نیست كه بتواند پاسخگوی نیاز تمامی كاربران باشد. برای مثال یكی از مواردی كه باید به آن توجه كرد، فضای ابری است كه به تلگرام متعلق می باشد. اینكه در كنار متن های تلگرامی، تصاویر و ویدیوهایی هستند كه هر زمان كه كاربر بخواهد می تواند آن ها را از تلگرام دانلود كند، حاكی از فضای ابری عظیمی است كه در اختیار این پیام رسان قرار دارد.

این مبحث زمانی كه از ورودی های مختلف، از نسخه ی موبایلی تا نسخه تحت وب وارد تلگرام می شوید، خویش را نشان می دهد، اینكه تلگرام از فضای ابری برخوردار می باشد كه قابلیت ذخیره سازی و ماندگاری دائمی پیام هایتان را به شما می دهد. در حالیكه اختصاص چنین فضایی به پیام رسان های داخلی هزینه ی بسیار بالایی را می طلبد كه البته این مورد هم مستلزم حضور كسب وكارها در این پیام رسان ها و مهاجرت است، اما تا اختصاص این فضا و استوریج زمان زیادی مانده و شاید فعلا از حوصله ی كاربران خارج است.

مدیران پیام رسان های داخلی در حالی امكان دارد به ادامه فعالیت تلگرام و یا نسخه های داخلی این پیام رسان معترض باشند كه تابحال نتیجه ی مثبتی از محدود كردن رقابت برای پیشرفت و بهبود یك محصول بومی حاصل نشده است. اما در عین حال، باید توجه داشت اگر تلگرام با هدف رفع انحصار و تشویق كاربران به استفاده از پیام رسان های بومی فیلتر شده، نمی توان مدت زیادی به رفتار دوگانه با نسخه های فارسی آن هم ادامه داد و اگرنه، فیلتر تلگرام هم معنای خویش را از دست می دهد و ادامه ی این روند شاید تنها به سود فیلترشكن ها باشد.




1397/06/15
12:47:20
5.0 / 5
4570
تگهای خبر: اپل , اپلیكیشن , اینترنت , پیام رسان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۱
دیجیتالر
digitaler.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دیجیتالر محفوظ است

دیجیتالر

معرفی محصولات دیجیتال و فناوری اطلاعات