وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات:

2 ماهواره دانشگاهی آماده پرتاب است

2 ماهواره دانشگاهی آماده پرتاب است دیجیتالر: تهران- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: اكنون دو ماهواره دانشگاه های «امیركبیر» و «شریف» آماده پرتاب است كه امیدواریم با پرتاب این ماهواره ها، مردم از ثمره آن بهره مند شوند.


به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «محمد جواد آذری جهرمی» امروز (شنبه) در بازدید از طرح ابررایانه، مركز ماهواره و برج فناوری ابن سینای دانشگاه صنعتی امیركبیر اضافه كرد: بازدید امروز بسیار امیدواركننده و سازنده بود و نشان داده است كه در حوزه پهباد و توسعه فناوری در راه درست توسعه علم و فناوری كشور قرار داریم.
وی افزود: ماهواره امیركبیر بعنوان یكی از دستاوردهای این دانشگاه آماده بهره برداری شده است و با تحویل آن در نوبت پرتاب قرار می گیرد.
وی افزود: البته ماهواره دیگری هم در زمینه شناسایی مسائل كشاورزی در حال آماده سازی است كه با استفاده از این ماهواره، تصاویر روز مربوط به سطح زیر كشت كشاورزی و بهبود نظام بهره وری در اختیار ما قرار می گیرد كه تابحال تصاویری با چنین دقت نداشته ایم.
آذری جهرمی، «عمر مداری» این ماهواره را دو سال دانست و اظهار داشت: دسترسی به تصاویری با دقت و وضوح بالا، نیاز به هزینه های زیادی دارد كه امید است با قرار دادن این ماهواره در مدار، بتوانیم از دستاوردهای آن بهره مند شویم.

وی با تاكید بر اینكه دانشگاه های كشور در راه توسعه علم دنیا قدم برداشتند و این افتخار بزرگی است، اضافه كرد: باید تجهیزات دانشگاه ها بروز شود؛ در همین زمینه تفاهمنامه هایی منعقد شده است، باید متناسب با نیاز های درون كشور، توان «ابر كامپیوتر ای» را توسعه دهیم.
وزیر ارتباطات اظهار داشت: اكنون زمان طلایی برای احیای ارتباطات میان صنعت ارتباطات و اطلاعات و دانشگاه هاست؛ باید بتوانیم دوباره صنعت را به بازار برگردانیم و در این عرصه دقت و سرعت، خویش را ارتقا دهیم.

** خواهان نظام قطبی و تحول دیجیتال در دانشگاه های كشور هستیم
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینكه خواهان ترویج نظام قطبی هستیم، اضافه كرد: در تحول دیجیتال، شاخص های مختلفی داریم كه هر یك از دانشگاه های كشور مسئولیت قطبی را برعهده می گیرد.
آذری جهرمی اضافه كرد: دانشگاه امیركبیر بر مبنای ظرفیت های خود اعلام آمادگی كرده تا بعنوان «آ.یو.تی» در كشور فعال شود و مركز ملی «آ.یو.تی» داشته باشد كه این درخواست بررسی می گردد.
وی خاطرنشان كرد: البته درخواست هایی از سایر دانشگاهها هم داریم كه بررسی خواهد شد و علاقه مند هستیم كه نظام قطبی ترویج شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان این كه اكنون در عصر انقلاب چهارم و عرضه نوآوری قرار داریم، اظهار داشت: دانشگاه امیركبیر در این بخش پیشگام است و با راه اندازی برج فناوری تلاش می كند تا علم را به تجاری سازی برساند كه این مورد مبین آن است كه این دانشگاه در راه درستی قرار دارد.
آذری جهرمی با اشاره به اینكه به عملكرد دانشگاه امیركبیر افتخار می نماییم، اضافه كرد: البته باید توجه داشت كه دانشگاه امیركبیر در سال 1390 در رشته كامپیوتر جزو 500 دانشگاه برتر دنیا بوده اما هم اكنون از این رتبه افول پیدا كرده است.
آذری جهرمی با تاكید بر لزوم حركت دانشگاه ها به سمت پیاده سازی سوپركامپیوترها، اظهار داشت: هفته گذشته با فعالان حوزه «انیمیشن» دیداری داشتیم كه اعلام گردید فعالان این عرصه از آنجائیكه نتوانستند از تجهیزات داخلی و ظرفیت های داخلی استفاده كنند، نیاز خویش را با استفاده از كشورهای خارجی تامین كردند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اضافه كرد: البته دانشگاه ها با امضای تفاهم نامه باید در این بخش حركت كنند و علاوه بر سوپركامپیوترها، باید دانشگاه ها به سمت رمزشكنی برای پدیده هایی كه نیاز به محاسبات سریع دارند حركت كنند و با بیان فراخوانی بتوانند فعالان این عرصه را جذب و به توسعه این فناوری در كشور اقدام نمایند.
آذری جهرمی با انتقاد از رویكرد دانشگاه ها برای در اختیار داشتن آزمایشگاه های در رابطه با حوزه های فناوری اطلاعات، اظهار داشت: هم اكنون همه دانشگاه ها می خواهند «اتاق تمیز و تست خلا» داشته باشند كه با عنایت به شرایط كنونی این امر هزینه بر است و ضروری می باشد كه دانشگاه ها به سمت شبكه ای كردن آزمایشگاه ها و استفاده از توانمندی های یكدیگر حركت كنند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، پیچیدگی سرعت را از دیگر تحولات دنیای امروز دانست و اضافه كرد: با افزایش سرعت تحولات فناوری به معادلات ما افزوده شده است و باید با توان بیشتری در این زمینه حركت نماییم تا بازار پیش رو را از دست ندهیم.

** سند تحول دیجیتال فقط موضوعی فنی نیست
وی به اجرای سند «ایران دیجیتال»(سند تحول دیجیتال) اشاره نمود و اظهار داشت: این سند با همكاری دانشگاه و با متخصصانی از حوزه های فنی، فرهنگی، اجتماعی و فقهی اجرایی می گردد.
وزیر ارتباطات یادآورشد: ماموریت سند تحول دیجیتال یا سند «ایران دیجیتال» به دانشگاه تهران داده شده است؛ این سند فقط موضوعی فنی نیست بلكه مبحث های اقتصادی، فنی و اجتماعی را دربر می گیرد.
« در واقع تحول دیجیتال، سند بسیار بزرگ و پیچیده ای است كه نمی توان به آن تكمیلی نگاه كرد.»
وی اضافه كرد: دانشگاه تهران به علت آنكه ظرفیت همه این رشته ها را دارد، درخواست ما را درباره سند تحول دیجیتال پذیرفته و فعالیت را شروع كرده و آموزش ها برای كاركنان وزارت ارتباطات شروع شده است و امیدواریم این راه ادامه یابد.
آذری جهرمی اظهار داشت: این سند به یك نظام نامه و یا میثاق نامه تبدیل می گردد و همه باید آنرا مطالعه و طبق برنامه های تعیین شده حركت كنند تا موازی كاری نشود و مسیر و نقاط پیشرفت تعیین شود.

** نرخ مكالمات بین المللی ایران و عراق به 900 تومان كاهش یافته است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همینطور در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ​نرخ اپراتورهایی كه مكالمات بین المللی ایران و عراق را عهده دارند، به سه هزار تومان رسیده بود كه اكنون به ۹۰۰ تومان كاهش یافته است و شاهد كاهش تعرفه بین ایران و عراق هستیم.
آذری جهرمی، از افزایش 2 برابری حجم كانال های ارتباطی ایران و عراق در روزهای اربعین حسینی اطلاع داد و اضافه كرد: در شهر نجف و در راه نجف به كربلا تمهیدات جدیدی درنظر گرفته شده كه خارج از تصور ما بوده است.
وی یادآورشد: در راه نجف به كربلا و در ساعت اوج مصرف به علت حجم جمعیت امكان دارد شاهد ضعیف شدن ظرفیت ارتباطی باشیم كه برای آن، ظرفیت ارتباطی خاصی درنظر گرفته شده است.
وی اظهار داشت: در حوزه ارتباطات اینترنتی بی سیم (وای فای) هم در مذاكره با طرف عراقی مقرر شد، اپراتور های عراقی در ۱۰ نقطه در راه نجف به كربلا با ظرفیت مناسب خدمات دهی را انجام دهند.
وزیر ارتباطات یادآورشد: شب گذشته آماری اعلام كردم كه نزدیك به یك هزار و ۴۰۰ نفر روی سامانه برخط (آنلاین) بودند و استفاده می كردند.
وی اضافه كرد: تا فردا، اپراتورهای عراقی، صحن حضرت زهرا (س) را پوشش می دهند؛ هرچند در محل استراحت زائران، این پوشش وجود دارد؛ همینطور در حرم امام علی(ع) زائران می توانند از ارتباطات اینترنتی بی سیم استفاده كنند.
آذری جهرمی با اشاره به اینكه در داخل كشور هم تمهیدات لازم برای ارتباطات زائران درنظر گرفته شده است، اظهار داشت: در راه زمینی و در راه های منتهی به مرز های كشور مانند مرز خسروی، تجهیزات آماده شده است و در شهر های شلمچه، چذابه و مهران هم زائران می توانند از تجهیزات ارتباطی و از خدمات پست بانك برای دریافت و یا پرداخت مبالغ خود با استفاده از كارت های بانكی و خدمات نسل چهارم (۴G) و ارتباطات اینترنتی بی سیم (وای فای) استفاده كنند.
وی به افزایش نرخ ارز اشاره نمود و اضافه كرد: افزایش نرخ ارز سبب شده تا خدمات اتصال بیرون از شبكه خانگی (رومینگ دیتا و رومینگ بیس) گران شود و چنانچه زائران بخواهند از دو سیم كارت عراقی، با یكدیگر در ارتباط باشند مكالمه بین المللی محسوب و بسیار گران تمام می گردد.
وی همینطور به زائران سفارش كرد تا در راه پیاده روی اربعین و ساعت اوج مصرف، از تلفن همراه كمتر استفاده كنند.
وزیر ارتباطات یادآورشد: سازمان تنظیم مقررات ایران با هیات اتصالات عراق مذاكرات سیاسی فشرده ای داشته است؛ حتی یك گروه از وزارت ارتباطات با سفر به عراق، با وزارت ارتباطات آن كشور گفت وگوهایی انجام داده اند؛ هیاتی هم از عراق به ایران آمده و مذاكرات بسیار فشرده ای صورت گرفته است.
به گزارش دیجیتالر به نقل از ایرنا، مدیریت فناوری و توسعه نوآوری دانشگاه صنعتی امیركبیر از زیرمجموعه های معاونت پژوهشی دانشگاه است كه هدف این مجموعه، تبدیل نوآوری ها و دستاوردهای علمی به فناوری ها و محصولات مورد نیاز كشور و شكل دهی شركت های دانش بنیان است.
این مدیریت از سه بخش مراكز كارآفرینی، رشد و هدایت شركت های دانش بنیان تشكیل یافته و ضمن ترویج فرهنگ كارآفرینی در سطح دانشگاه تلاش می كند تا با شناسایی نخبگان و كشف ایده های ناب و انجام حمایت های مادی و معنوی، مقدمات لازم برای تبدیل آنها به شركت دانش بنیان موفق را فراهم آورد.
همچنین با تولید زیرساخت لازم به همراه پشتیبانی های موثر شركت های دانش بنیان آنها را در جهت تجاری سازی موفق محصولات و خدماتشان یاری كند تا علاوه بر دانشگاه، كارآفرینان هم از منافع مادی و معنوی دستاوردهای آن بهره مند شوند.
اقتصام **1070**2022**


1397/07/28
20:07:43
5.0 / 5
5141
تگهای خبر: آنلاین , ارتباطات و فناوری اطلاعات , اینترنت , پست
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۱
دیجیتالر
digitaler.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دیجیتالر محفوظ است

دیجیتالر

معرفی محصولات دیجیتال و فناوری اطلاعات