دبیر شورای عالی فضای مجازی:

نباید از پیشرفت های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات غفلت كرد

نباید از پیشرفت های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات غفلت كرد دیجیتالر: تهران- دبیر شورای عالی فضای مجازی اظهار داشت: اگر در حوزه توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات غفلتی رخ دهد، مشكلات زیادی رقم خواهد خورد؛ برای جا نماندن از تحولات حوزه اقتصاد، باید بدانیم در غرب كه به شكلی مهد این تكنولوژی بشمار می رود چه پیشرفت هایی حاصل شده و ازآن غفلت نكنیم.


به گزارش دیجیتالر به نقل از ایرنا، ابوالحسن فیروزآبادی روز سه شنبه در سخنانی در آیین گشایش چهارمین نمایشگاه تراكنش كه در بوستان گفت و گو برگزار شد، تصریح كرد: یكی از مزایای برگزاری چنین نمایشگاهی، این است كه همراه با فروم های آموزشی و اطلاع رسانی برگزار شده است و این مسئله برای زمان حال كشور بسیار ضروری می باشد و باید بیشتر از این توسعه پیدا كرده و افزایش پیدا كنند.
وی اضافه كرد: می خواهم درباره رابطه فضای مجازی و اقتصاد پولی و مالی صحبت كنم. ما در مركز ملی فضای مجازی اعتقاد داریم كه تكنولوژی فناوری اطلاعات و ارتباطات كه در حقیقت پایه تولید فضای مجازی است و یك تكنولوژی چند منظوره تلقی می گردد كه در تمام حوزه های مورد استفاده قرار می گیرد، باعث بسط فضای ذهنی، عینی و زندگی بشر می گردد.
'ما اعتقاد داریم بین فضای مجازی و فضای واقعی پیوستگی محكمی برقرار است. ما نمی توانیم در فضای مجازی، مستقل از فضای واقعی تصمیم بگیریم. نمی توانیم در فضای واقعی زندگی نماییم و به مطالبی كه در فضای مجازی تولید می گردد بی توجه باشیم.»
وی در ادامه اظهار داشت: اگر در گذشته برنامه های 10 ساله و پنج ساله طراحی می شد، هم اكنون افق روشنی رو به روی اقتصاد دنیا نیست و نمی توانیم به قطعیت در مورد آن برنامه ریزی نماییم، بنابراین صحبت از جهت دادن به آینده به میان می آید و سناریوهای آینده مطرح می شوند. البته مگاترندهایی در دنیا وجود دارند. یك مگاترند وجود دارد كه چند قرن است از وقتی كه تمدن بشری شتاب زیادی گرفته به سمت جهانی شدن حركت كرده است و ما هم همراه آن به سمت جهانی شدن حركت می نماییم. در تعقیب به سمت جهانی شدن، مكتب های فكری متعددی مطرح شده كه آیا این جهانی شدن با نوعی بین المللی شدن همراه است؟ منظم است یا نه؟ اُردر دارد یا ندارد؟ سینگل اُردر (تك صدایی) است یا نه؟ بحث هایی كه در سطح بین الملل انجام می گردد و حوزه فضای مجازی هم به قوت خود برقرار است.»
وی با بیان این كه به نظر می رسد در یك دهه اخیر و با گذشت سه دهه از فروپاشی شوروی، امریكا تلاش می كند ما به سمت سینگل اُردر حركت نماییم و برای این كار مهم ترین پیشرانی را كه مورد توجه قرار داده است، فناوری اطلاعات و ارتباطات با رویكرد اقتصادی می باشد، افزود: در این زمینه حركت كردند و انحصارات عظیمی را در این فضا تولید كردند. ما امروزه شاهد انحصارات تكنولوژیكی امریكا در حوزه سخت افزار هستیم. هر چه سخت افزار ویژه وجود دارد، سهم امریكاست و اگر كشورهای دیگر هم در این حوزه فعالیت می نمایند معمولا تحت لیسانس نام های بزرگ امریكایی كار می كنند. در حوزه پلت فرم هایی كه با ملت ها بشترین تماس را دارند باز هم ما شاهد این هستیم كه پلت فرم های اصلی در حوزه رسانه، بانك های اطلاعاتی، نرم افزارهای اداری هم تلاش می كنند كه بازیگر اصلی باشند.

**اهمیت مقابله با انحصار امریكایی
رئیس مركز ملی فضای مجازی اظهار داشت: در 15سال اخیر شاهد این هستیم كه در دنیا بحثی مطرح شده كه چرا باید حكمرانی اینترنت در دست یك كمپانی شبه دولتی امریكایی به نام «آی.كن» باشد؟ چرا مدلهای حاكم بر رسانه ای باید مدل امریكایی باشد؟ یك زمانی بحث حریم خصوصی خیلی جدی عنوان شد، ما از انحصارات یا شبه انحصاراتی كه در فضای مجازی در روند جهانی شدن اتفاق می افتد، باید جلوگیری نماییم.»
فیروز آبادی در ادامه توضیح داد: روند جهانی شدن یك روند مطلوب انسانیت است.انسان ها می خواهند با هم در ارتباط باشند، می خواهند دنیای بهتری را ورای نژادها و رنگ ها برپا كنند. ولی این برقراری جهانی سازی و داشتن زندگی بهتر كه مستلزم توسعه ارتباطات، توسعه تراكنش ها، توسعه اقتصاد، توسعه مسائل فرهنگی و توسعه اجتماعی است نباید تحت میدان قوی متمركز از جانب امریكا قرار بگیرد.
'ما در حوزه های تكنولوژی هم شاهد می باشیم كه در دنیا جریاناتی در حال صورت گرفتن است و امكان دارد، مورد تعرض امریكایی ها هم قرار بگیرد و آنها هم بخواهند از این تكنولوژی ها استفاده كنند. همچون این تكنولوژی ها كه به نحوی می توان گفت در فضای واقعی است اما تحت عنوان فضای مجازی انجام می شود، شكل گیری استارت آپ ها و مفهومی به نام نوآوری در كنار عوامل تولید است. در گذشته اگر عوامل تولید مواد اولیه، انسان، سرمایه و... بودند اما امروزه یك عامل دیگر تولید به نام نوآوری مطرح است كه بسط فضا آنرا بوجود می آورد. اگر عامل نوآوری وارد دنیای اقتصاد نشود، رشد اقتصادی با رونق در جوامع متناسب نخواهد بود و بحران هایی مانند بیكاری جوامع را از پای در خواهد آورد.'

**به سمت خدماتی شدن برویم
او با توضیح این كه ما باید نوآوری را وارد اقتصاد نماییم، اضافه كرد: جوامع حتما باید به سمت خدماتی شدن حركت كنند. صنعت دیگر به تنهایی نمی تواند پاسخگوی نیازهای بشر در حوزه اقتصاد باشد. برای رفتن به سمت خدماتی شدن باید در حوزه های پولی و مالی، عقود اقتصادی و اجتماعی ما بسط و تكثر داشته باشیم. برای همین تكنولوژی هایی شكل می گیرند مانند بلاك چین كه در حقیقت در دنیا در حال شكل گیری است تا بتواند مرزها را كمرنگ كنند. مرزهایی كه می خواهند بر علم، تكنولوژی و اقتصاد دنیا دست اندازی كنند.
فیروزآبادی خاطرنشان كرد: البته چون پایه علم و فناوری در دستان غرب است باید بجنبیم و در این زمینه فعالیت نماییم. باید نوع نگاه مان به فناوری، توسعه هر چه بیشتر باشد. برای بزرگ شدن بازار در كشور علاوه بر صنعت باید نگاه مان به توسعه خدمات كشور باشد. در توسعه خدمات كشور هم باید از نوآوری ها به شكل كامل بهره بگیریم. در نو آوری ها هم باید حركت نماییم به سمت این كه موسسه ها و نهادها اقتصادی در كشور شكل بگیرد.»
او در ادامه اظهار داشت: همان گونه كه در دنیا بنگاه های كوچك و متوسط در حقیقت پیشران اقتصاد می شوند، كمپانی های بزرگ نقش پیشروان كشورها را برعهده می گیرند. ما تا زمانی كه كمپانی های بزرگ خدماتی مبتنی بر تكنولوژی را نتوانیم در كشور شكل بدهیم نمی توانیم بازیگران بزرگی در حوزه حكمرانی جهانی در آینده دنیا باشیم. بنابراین هم سفارش ما این است كه نسبت به حوزه های جدید مانند بلاك چین كه در دنیا مطرح می شود، بی تفاوت و خاموش نباشیم. باید در كشور به آن بپردازیم و آنرا از نزدیك لمس نماییم و از فرصت هایی كه در این حوزه وجود دارد استفاده نماییم.

**نمایندگان ملت
دبیر شورای عالی فضای مجازی در ادامه صحبت هایش اظهار داشت: البته نگرانی هایی وجود دارد كه با بعضی از تكنولوژی ها در دنیای امروز حاكمیت ملی مورد تضعیف قرار می گیرند و در نتیجه دولت ها به نمایندگی از ملت مورد تضعیف قرار می گیرند. ولی قرار نیست فقط دولت ها از ملت ها نمایندگی كنند، هرچند دولت ها بزرگ ترین بازیگران ملت ها هستند، اما بخش خصوصی، جوامع علمی، جوامع مدنی، مراكز تحقیقاتی و فنی كشور هم از یك ملت نمایندگی می كنند.
'ما باید تمام این حوزه ها را تقویت نماییم و بدانیم اگر این وارد این حوزه ها نشویم بانك های ما روز به روز كوچك تر خواهد شد و به یك باره امكان دارد دچار سقوط شود. اگر حواس مان به این ماجرا نباشد و در حوزه های جدید مانند «فین تك ها» و «بلاك چین» نباشد در آینده شاهد به وجود آمدن شكاف عمیق با جهان می شویم. به صورت كلی در دنیا شكاف بین فقر و غنا در حال زیاد شدن است. امكان دارد فقرای الان قدرت خرید بیشتری داشته باشند ولی شكاف بیشتر شده است. این شكاف در غفلت از توسعه تكنولوژی های فناوری اطلاعات و ارتباطات می تواند عمیق تر شود بنابراین ما باید به بحث تحولات برآمده از این تكنولوژی ها توجه نماییم.»

**سهولت مبادلات و توسعه یافتگی
فیروزآبادی در ادامه اظهار داشت: من معتقد هستم سهولت مبادلات از شاخصه های مهم توسعه یافتگی یك كشور است. توسعه یافته تر خواهیم بود اگر مبادلات بیشتری داشته باشیم. از عوامل كمك كننده در افزایش مبادلات كه سبب گردش مالی در جامعه می گردد و تولید ثروت خواهد كرد، این است كه نگاه نوآورانه داشته باشیم و نگاه مان به مدلهای جدید اقتصادی باشد كه در دسته استارت آپ ها شكل می گیرد.
وی افزود: ما متاسفانه در كشور به علت این كه دولت بازیگر بزرگی است جایی در دولت نداریم كه راجع به مدلهای اقتصادی فكر كنند و تسهیل گر باشند.

**پیشرفت در سایه مدلهای نوین اقتصادی
فیروزآبادی توضیح داد: ما خلاهایی در كشور داریم. زمانی این كشور تصمیم گرفت با صنعت غرب هم مسیر باشد و پیشرفت كند. در آن زمان خط تولید آوردیم، مهندسی معكوس انجام دادیم. این ها خوب است اما برای این زمان كافی نیست. ما باید بحث هایی هم در حوزه مدلهای نوین اقتصادی داشته باشیم. ما در یك پیچ مهم تاریخی هستیم. خود غربی ها هم اذعان دارند. بنابراین از صنعت چهارم صحبت می كنند. یعنی یك تحول بزرگ كه بر پایه ICT و مبتنی بر هوشمندی است، شبكه ای و علم رباتیك است و به سمت اجتماعی شدن اقتصاد می رود.
وی افزود: چیزی كه امروز بعنوان اجتماعی شدن اقتصاد مطرح است، موضوعات اجتماعی و فرهنگی شكل اقتصادی به خود گرفته اند. ما كالای فرهنگی و اجتماعی، صنعت فرهنگی و اجتماعی داریم. ما باید متناسب با این مسیر در كشورمان فعالیت نماییم. باید روش های متنوعی برای تراكنش داشته باشیم، نه این كه فقط یك كارت دست مردم بدهیم. تنوع شبه پول ها، اسناد مالی، نقدینگی، و نقدینگی هایی مانند مرز ارزها. ما فقط شعار رمز ارز در كشور دادیم و بازخوردهایی را كه در این خصوص از خارج از مرزها می آید می بینیم.

**تحریم های تلخ
وی در ادامه صحبت هایش اظهار داشت: «در این پیچ تاریخی امریكا مواضعی مقابل ما می گیرد كه با جریان جهانی شدن مغایرت دارد. تحریمی كه ضد ما شده بسیار تلخ است و بسیار به كشور ما لطمه وارد می نماید. اما یك نكته افتخار آمیز برای ما دارد. این است كه دشمن برای این كه به ما ضربه بزند، به كل دنیا ضربه می زند. حرف هایی می زند كه مغایر حركت بشری، تجارت و اقتصاد آزاد است. به كشورها اجبار می كند كه نمی توانید با ایرانیان مبادله كنید. این معدودسازی برای مردم دنیا بر مبنای چه پایه علمی و عقلی صورت می گیرد. حتی امریكایی ها هم پاسخی در این خصوص ندارند و بنابراین است كه نخبگان امریكایی با جریان ترامپیزم مشكل دارند. چون با اصول حاكم بر غرب مغایرت دارد. دشمن دچار تناقض شده و از روشی استفاده می نماید كه به آن اعتقاد ندارد. بنابراین هم این نظریه محكوم به شكست است.»
چهارمین نمایشگاه تراكنش ایران (ITE 2018) تا 24 آبان ماه جاری با شعار «تراكنش ضد تحریم» در بوستان گفت وگو در حال برگزاری است.
در ITE 2018، بانك ها، شركت های پرداخت، شركت های فناوری مالی، استارت آپ های فین تك و شهر هوشمند، نمایندگان كشورهای مختلف و شهرداری های كلان شهرهای ایران حضور دارند.
درحاشیه این نمایشگاه چندین سمینار و نشست تخصصی و ده ها كارگاه معرفی محصول با حضور بیشتر از 70 سخنران داخلی و خارجی برگزار می گردد. همینطور در حاشیه ITE 2018 فناوری های جدید همچون بلاك چین و ارز رمزها برای چگونگی عبور از تحریم ها مورد بحث قرار می گیرد.
در این رویداد بزرگ ملی، صنعت بانكداری و پرداخت دو مبحث را مد نظر قرار می دهد؛ نخست، قدرت تاب آوری نظام بانكی در دوران تحریم ها با استفاده از فناوری های روز و دوم هم اندیشی برای طراحی پلن B كسب و كارها در دوران تحریم ها.
صنعت بانكداری، یكی از اهداف اصلی تحریم هاست و این رویداد فناورانه فرصت مغتنمی برای شور و نشاط ملی در این بحبوحه تاریخی است. موج فراگیر كسب و كارهای مسئولیت پذیر برای حضور در ITE 2018 نشان از عزم جدی بخش خصوصی برای كاهش صدمه های احتمالی تحریم ها و نمایش توانمندی های ایرانی دارد.
علمی*م.ش* 2017


1397/08/23
13:43:39
5.0 / 5
4546
تگهای خبر: اینترنت , بازی , تكنولوژی , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
دیجیتالر
digitaler.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دیجیتالر محفوظ است

دیجیتالر

معرفی محصولات دیجیتال و فناوری اطلاعات