توسط محققان دانشگاه ام.آی.تی صورت گرفت

ابداع یك روش جدید برای جدایی آب از روغن

ابداع یك روش جدید برای جدایی آب از روغن دیجیتالر: پژوهشگران مؤسسه فناوری ماساچوست(ام.آی. تی) در مطالعه اخیرشان روشی را كشف كرده اند كه توسط آن می توانند روغن را از آب جدا كنند.


به گزارش دیجیتالر به نقل از ایسنا و به نقل از تك تایمز، همه می دانیم كه روغن با آب مخلوط نمی گردد، اما هنگامی كه این دو با هم مخلوط شوند هم نمی توان آنها را از هم جدا كرد اما با روشی كه اخیراً پژوهشگران توسعه داده اند این كار دیگر غیر ممكن نیست.
برای نامیزه كردن روغن، كارآمد ترین راه استفاده از غشایی است كه می تواند قطرات كوچك از آب را فیلتر كند. با این وجود، غشاها بلافاصله آلوده می شوند و باید تمیز شوند.
نامیزه یا امولسیون نوعی كلوئید مایع در مایع است كه در آن قطره های ریز یك مایع (مانند روغن) در مایعی دیگر (مانند آب) بی آنكه با یكدیگر درآمیزند، پراكنده است. یك امولسیون از دو مایع امتزاج ناپذیر (معمولاً روغن و آب) تشكیل شده است كه یكی از آنها به صورت قطرات ریز در دیگری پراكنده شده است. مایع پراكنده شده فاز پراكنده یا داخلی و مایع احاطه كننده قطرات فاز پیوسته، بسته یا خارجی نامیده می شود.
طی این مطالعه پژوهشگران ام. آی. تی یك ابزار تصویربرداری را مورد بررسی قرار دادند كه امكان توسعه یك ماده غشایی جدید را كه آلوده نمی گردد فراهم می آورد.
"گرگوری راتلج"(Gregory Rutledge)، استاد مهندسی شیمی و یكی از نویسندگان این مقاله، اظهار داشت: فرآیند پالایش تقریباً غیر ممكن است. غشاء پالایش معمولاً محكم بسته می شود و به سختی می توان درون آنرا مشاهده كرد.
پژوهشگران طی این مطالعه برای جدا كردن این دو ماده، از دو لیزر برای اسكن لایه به لایه مواد استفاده كردند. این تكنیك، "ریزبینی دوچشمی"(confocal laser scanning microscopy) نام دارد.
هنگامی كه دو پرتو لیزر عبور می كنند، مواد با رنگ فلورسنت مشخص می شوند. برای این آزمایش، محققان از دو رنگ استفاده كردند: یكی بر روی روغن در مایع و دیگری در فیبرهای غشاء.
این روش برای ایجاد یك تصویر سه بعدی كامل از طریق قطرات روغن پراكنده سراسر غشاء مناسب می باشد. این مورد می تواند به درك بهتر اینكه چگونه جدایی بین نفت و آب اتفاق می افتد، كمك نماید.
یافته های این مطالعه در مجله "Applied Materials and Interfaces" منتشر گردید.



1398/03/23
18:44:17
5.0 / 5
4958
تگهای خبر: فناوری , فیلتر , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۱
دیجیتالر
digitaler.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دیجیتالر محفوظ است

دیجیتالر

معرفی محصولات دیجیتال و فناوری اطلاعات