مارس 2020 آزمایش چشم رباتیك را با موفقیت پشت سر گذاشت

مارس 2020 آزمایش چشم رباتیك را با موفقیت پشت سر گذاشت به گزارش دیجیتالر مقامات ناسا اعلام نمودند كه مریخ نورد ˮمارس۲۰۲۰ˮ (Mars ۲۰۲۰) به تازگی آزمایش چشم رباتیك یا آزمایش دوربین های خویش را با موفقیت انجام داده است.


به گزارش دیجیتالر به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، مریخ نورد جدید ناسا موسوم به "مارس ۲۰۲۰"پس از گذراندن آزمایشات بازوی رباتیك حالا آزمایش چشم رباتیك خویش را هم با موفقیت پشت سر گذاشت.
مریخ نورد ناسا نخستین مجموعه آزمایشات چشم رباتیك خویش را در حالی با موفقیت پشت سر گذاشت كه مهندسان بر روی دوربین های دیگر این كاوشگر بدون سرنشین كار می كردند.
مارس ۲۰۲۰ دارای ۹ دوربین مهندسی، هفت دوربین علمی و هفت دوربین ورودی و فرود خواهد بود اما هم اكنون در مجموع، هشت دوربین از ۲۳ دوربین در جلوی این مریخ نورد در آزمایشگاه پیشران جت (JPL) در پاسادنا، كالیفرنیا، در ماه ژوئیه نصب شده است.
به قول ناسا تابحال دو دوربین "Navcams"، چهار دوربین"Hazcams "، دوربین "SuperCam" و دو دوربین "Mastcam-Z "نصب و مورد آزمایش قرار گرفته است.
دوربین های Navcams برای ثبت تصاویر پانوراما، دوربین های Hazcams برای ثبت تصاویر از مكان هایی كه رفتن به درون آنها مشكل است، دوربین SuperCam برای مطالعه سنگ های مریخی با تاكید بر جستجوی نشانه های زندگی، گذشته یا حال مورد استفاده قرار می گیرد و دو دوربین Mastcam-z هم تصاویر چند وجهی را ثبت خواهد نمود.
بعد از نصب دوربین ها، آنها در صورتی كه در فواصل یك تا ۴۰ متری در مقابل نوعی "نمودار چشم" (eye chart ) متشكل از یك شبكه از نقاط سفید بر روی پس زمینه سیاه قرار داشتند، كالیبره شدند. این امر به مهندسان این امكان را می دهد تا وضوح و دقت هندسی دوربین ها را تعیین كنند.
كاوشگر "مارس ۲۰۲۰" یك مریخ نورد در حال توسعه توسط آژانس فضایی ایالات متحده آمریكا (ناسا) است كه مقرر است در سال ۲۰۲۰ میلادی توسط موشك "اطلس ۵" به مریخ ارسال شود. یكی از اهداف این كاوشگر بررسی حیات میكروسكوپی در مریخ است.
این مأموریت به منظور اجرای یك بررسی اخترزیست شناسانه در ارتباط با پیشینه باستانی مریخ و بررسی فرآیندهای ژئولوژیكی سطح مریخ در طول تاریخ خود همچون ارزیابی زیست پذیری سیاره ای و امكان وجود حیات بر روی مریخ در گذشته و توان بالقوه این سیاره برای نگهداری رد پای زیست در موادِ قابل دسترسِ تشكیل دهنده سطح آن در نظر گرفته شده است.
مأموریت تابحال نام گذاری نشده كاوشگر "مارس ۲۰۲۰" در ۴ دسامبر ۲۰۱۲ در نشست اتحادیه ژئوفیزیك آمریكا در سانفرانسیسكو توسط ناسا اعلام گردید. در طراحی این مریخ نورد از طرح مریخ نورد "كنجكاوی" استفاده شده است، اما بارهای پرارزش علمی مختلفی را به همراه خواهد داشت.
دلیل طراحی نزدیك به مریخ نورد "كنجكاوی"، كاهش خطر شكست مأموریت و صرفه جویی در بودجه و زمان توسعه است.
چرخ های "مارس ۲۰۲۰" با عرض و قطر ۵۲.۵ سانتیمتر، از جنس آلومینیوم و ضخیم تر و بادوام تر از چرخ های مریخ نورد "كنجكاوی" است.
مجموعاً ۲۳ دوربین روی "مارس ۲۰۲۰" نصب خواهد شد كه ۵ دوربین بیشتر از مریخ نورد "كنجكاوی" است و نوید تصاویر رنگی و سه بعدی بیشتری از مریخ می دهد. دوربین "Mastcam-Z" این مریخ نورد، قابلیت تصویربرداری استریوسكوپی به همراه زوم را هم دارد كه منجر به زاویه دید بازتر دوربین ها می شود.
بنابر برنامه ریزیها مأموریت "مارس ۲۰۲۰" برای پرتاب در ژوئیه ۲۰۲۰ از ایستگاه نیروی هوایی كیپ كاناورال در فلوریدا برنامه ریزی شده است و در ۱۸ فوریه ۲۰۲۱ روی مریخ فرود خواهد آمد.











1398/05/18
16:24:52
5.0 / 5
4280
تگهای خبر: دوربین , ربات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲
دیجیتالر
digitaler.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دیجیتالر محفوظ است

دیجیتالر

معرفی محصولات دیجیتال و فناوری اطلاعات