ساخت نانوذراتی كه با محیط زیست سازگار هستند
به گزارش دیجیتالر پژوهشگران روسیه و بنگلادش تلاش دارند با استفاده از مواد گیاهی، نانوذراتی عرضه كنند كه با محیط زیست سازگار هستند.
به گزارش دیجیتالر به نقل از ایسنا و به نقل از ساینمگ، گروهی از دانشمندان "دانشگاه اورال فدرال"(UrFU) روسیه و "دانشگاه مهندسی و فناوری بنگلادش"(BUET)، متد جدیدی را برای تولید نانوذرات مغناطیسی ابداع نموده اند. نانوذرات، در حوزه های گوناگونی كاربرد دارند و در زیست پزشكی، ام.آر.آی، سیستم های ذخیره داده، فناوری های مربوط به احیای محیط زیست، مایعات قابل كنترل مغناطیسی و سنسورهای گوناگون به كار می روند.
ساخت نانومواد هم اكنون، حوزه مورد توجهی از فناوری است و باید با محیط زیست سازگار باشد؛ در نتیجه دانشمندان تلاش دارند روش هایی برای تولید نانومواد عرضه كنند كه در آنها از گیاهان استفاده گردد و با محیط زیست سازگار باشند. خیلی از محتویات مواد طبیعی، بی ثبات هستند و در برخورد با عناصر محیطی، به سرعت به واكنش های اكسایش- كاهش گرفتار می شوند. تثبیت كننده، ماده بسیار مهمی برای نانوذراتی است كه تازه تولید می شوند و یكی از اهدافی است كه دانشمندان در این پژوهش، بر آن تمركز داشته اند.
این گروه پژوهشی، برای ساخت نانوذرات اكسید، از مواد آلی مانند كلرید آهن و سدیم هیدروكسید استفاده كردند. آنها مواد به دست آمده از برگ های اسفناج آبی را بعنوان یك عامل تثبیت كننده و كاهش دهنده به كار بردند. این ماده می تواند از تجمع ذرات پیشگیری كند و آنها را در اندازه كوچك خود نگه دارد.
دانشمندان علاوه بر ماهیت سازگار با محیط زیست این فرایند، به خصوصیت های متفاوت نانوذرات به دست آمده هم توجه داشتند. نسبت میان سطح ذرات و حجم آنها، نقش مهمی در فعالیت باردیگر نانوذرات مغناطیسی دارند. همه این موارد می توانند به تنظیم خصوصیت هایی كه در زیست شناسی و پزشكی مهم هستند، منجر شوند.
دانشمندان، خصوصیت های مغناطیسی نانوذرات به دست آمده از برگ های اسفناج آبی را مورد بررسی قرار دادند. آنها برای این كار، ذرات را در یك میدان مغناطیسی و در دمای اتاق قرار دادند و رفتار آنها را بررسی كردند. آزمایش های صورت گرفته، ماهیت فوق مغناطیسی ذرات را نشان دادند.
بررسی ها حاكی از این بودند كه ماهیت مغناطیسی نانوذرات، فعالیت داروها را بیشتر می كند. پژوهشگران، آزمایشی را انجام دادند تا نشان دهند كه نانوذرات جدید، رشد باكتری ها را سركوب می كنند. آنها دریافتند نانوذراتی كه ماهیت فوق مغناطیسی دارند، در دمای اتاق، به مواد مناسبی برای كاربردهای زیست پزشكی تبدیل می شوند.
"حسین اسلم"(Hossain Aslam)، پژوهشگر دانشگاه اورال فدرال و از نویسندگان این پروژه اظهار داشت: پژوهش ما در مورد خصوصیت های نانوذرات جدید، نشان می دهند كه این ذرات، از استانداردهای جدید برخوردار می باشند. روش جدید ما، با مواد گیاهی انجام می شود؛ در نتیجه با محیط زیست سازگار است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب