دبیر شورای عالی فضای مجازی كشور:

فیلتر مطلق انكاری برای فضای مجازی

فیلتر مطلق انكاری برای فضای مجازی به گزارش دیجیتالر دبیر شورای عالی فضای مجازی كشور تصریح كرد: اعتقاد به فیلتر مطلق و یا تاكید بر استقلال شبكه ملی اطلاعات بدون اتصال به اینترنت در واقع انكار فضای مجازی كه مبنایش بر اتصالش است، بوده و در این صورت متناسب با توسعه بشر در توسعه زندگی از مزایای آن بهره مند نخواهیم شد.


به گزارش دیجیتالر به نقل از ایسنا، سیدابوالحسن فیروزآبادی با بیان این مطلب اظهار نمود: در دنیای امروز یك راه حل ساده مانند فیلتر در برابر رویكرد آمریكایی ها كه مبتنی بر حذف مدیریت و حاكمیت بر فضای مجازی در چارچوب كشورها و حذف حریم خصوصی مردم است، پاسخگو نیست.
وی تصریح كرد: نظام فضای مجازی امروز مبتنی بر شبكه است ازاین رو زمانی كه از فضای مجازی صحبت می شود، شبكه اجتماعی برداشت شده و این شبكه ها نخستین رسانه هایی هستند كه خصلت ارتباط یك طرفه را از بین برده و آن را رسانه تعاملی می نامند كه در واقع مفاهیمی مانند هر شهروند یك خبرنگار برپایه آن مطرح می گردد كه باید به كاركرد و معنای آن توجه شود.
دبیر شورای عالی فضای مجازی كشور اظهار نمود: با عنایت به این كه شبكه ها و رسانه های اجتماعی رسانه های غیر رسمی محسوب می شوند ازاین رو بازیگران آن هم گمنام بوده و به راحتی می توانند مسئولیت صحبتی كه منتشر می كنند را نپذیرند و برهمین اساس ما نمی توانیم كاركرد آنها را در زندگی در نظر نگیریم. در واقع رسانه های غیر رسمی یك وجود حقیقی دارند و رو به توسعه هستند و كاركرد خاص خودشان از جمله تعاملی بودن و دریافت بازخورد را دارند.
فیروزآبادی با اشاره به این كه برای پاسخ گویی به رسانه غیررسمی و رفع شبهات در آن باید فرد شناخته شده باشد، خاطرنشان كرد: اگر می خواهیم شبهه را برطرف كنیم معمولا كسی كه پاسخ را می دهد باید شناخته شده باشد یعنی یك نوع جنگ گمنامی با نام و رسمی با غیر رسمی است كه غیر رسمی لشگری بسیار بزرگتر از رسمی دارد كه این جنگ را نابرابر و نامتقارن می كند.
رئیس مركز ملی فضای مجازی كشور اضافه كرد: از جمله خصایص این شبكه ها، ضعیف شدن جایگاه گروه های مرجع و ظهور پست مدرنیزم است كه به تبع آن شما با ترویج تكثرگرایی كه با پشتوانه اقتصادی قوی روبرو است مواجه هستید چون كه پذیریش بخشی از فرهنگ های مختلف بازارهای بزرگ را بوجود می|آورد و غرب به نحوی كه سلطه فرهنگی خویش را حفظ كند نوعی تساهل و تسامح در پذیریش فرهنگ ها در این فضا دارد.
وی با اشاره به پلتفرم ها و نرم افزارهای فضای مجازی برپایه چنین زیربنای فكری اظهار داشت: عمده پلتفرم ها و نرم افزارهایی كه در فضای مجازی توسعه یافته است آمریكایی است و شما اگر بخواهید از مزایای این فضا بهره مند شوید باید از این برنامه ها استفاده كنید و در واقع شما نمی توانید ابر شهری مثل تهران داشته باشید ولی این شهر را بدون استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات مدیریت كنید و یا در اقتصاد متراكم شدیدا رقابتی دنیا بخواهید فعال باشید اما از فضای مجازی صرف نظر كنید.
فیروزآبادی با بیان این كه خیلی از نرم افزارهایی كه بر روی تلفن های همراه و رایانه ها نصب می گردد اطلاعات افراد را گزارش داده و شبكه های اجتماعی هم به دنبال رمز گذاری و نصب فیلترشكن بر روی برنامه های خود هستند، اضافه كرد: هم باید از فرصت ها و امكانات این فضا برای آسایش و راحتی شهروندان بهره برده و هم تحت سلطه آنها قرار نگرفت ازاین رو شورای عالی فضای مجازی كشور برای مواجهه با این پیچیدگی حسب فرمایشات مقام معظم رهبری تمهیداتی در نظر گرفته كه از جمله شبكه ملی اطلاعات است كه در این شبكه هم می خواهیم ارتباطاتمان با دنیا برقرار باشد و كاربر ایرانی احساس نكند كه در فضای محدود قرار گرفته و از سوی دیگر مدیریت، استقلال و امنیت و ایمنی در صیانت شبكه حفظ شود.


 

1396/09/07
22:52:03
5.0 / 5
5396
تگهای خبر: فضای مجازی , فیلتر , شبكه اجتماعی , اینترنت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
دیجیتالر
digitaler.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دیجیتالر محفوظ است

دیجیتالر

معرفی محصولات دیجیتال و فناوری اطلاعات