آئین نامه استاندارد تجهیزات ICT با نظر بخش خصوصی تصویب می شود؟

آئین نامه استاندارد تجهیزات ICT با نظر بخش خصوصی تصویب می شود؟ دیجیتالر: به قول رئیس كمیسیون شبكه سازمان نصر، باتوجه به تاكید وزیر ارتباطات به استفاده از نظرات بخش خصوصی، نقطه نظرات این سازمان درباره آئین نامه استاندارد و تایید نمونه تجهیزات آی سی تی در اختیار سازمان تنظیم مقررات قرار گرفته تا آئین نامه جدید استاندارد و تایید نمونه تجهیزات آی سی تی تصویب شود.


به گزارش دیجیتالر به نقل از ایسنا، چندی قبل اعضای كمیسیون شبكه سازمان نظام صنفی كامپیوتری (نصر) با انتقاد از روند ثبت سفارش واردات كالاهای فناوری اطلاعات توسط سازمان تنظیم مقررات ارتباطات (رگولاتوری) و وزارت صمت، خواهان ایجاد بهبود در این روند شدند، چونكه معتقد بودند رگولاتوری ناخواسته به قاچاق كالا، ورود كالای بی كیفیت، مشكل سرمایه در گردش و عدم پرداخت عوارض گمركی دامن زده است.
در اینباره كمیسیون شبكه سازمان نصر پیگیری های بسیاری برای حل این روند انجام داد، هدف از تصویب آئین نامه ی جدید این اعلام گردید كه مشكلات فعلی حل و تسهیل گری صورت گیرد، از نظر اقتصادی به نفع كشور باشد، كالای باكیفیت عرضه گردد، قاچاق را بكاهد و شفافیت داشته باشد.
در واكنش به این اظهارات از جانب سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی اعلام گردید كه بازنگری آیین نامه تائید نمونه تجهیزات حوزه ICT با دریافت نظرات بخش خصوصی و نمایندگان سازمان نظام صنفی كامپیوتری انجام شده و برای طرح در كمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات ارسال شد. تغییراتی در فرایندهای مربوط به تائید نمونه و ورود تجهیزات حوزه ICT با رویكرد تسهیل گری و چابك سازی، حذف مقررات زاید، به روزرسانی ضوابط و سازگار كردن آن با شرایط روز به وجود آمده است.
بعد از آن گفته شد كمیسیون شبكه سازمان نظام صنفی كامپیوتری یك سری نقطه نظرات و خواسته هایی دارد برای این كه بتواند تجهیزاتی را وارد كند و بنابراین آنها درخواست تغییراتی در آئین نامه داشتند، رگولاتوری هم درخواست ها را دریافت كرد؛ اما بخش عمده ای از تولیدكنندگان داخلی و بخشی از آزمایشگاه ها كه ذی نفع این مورد هستند هم درخواست هایی داشتند كه باید بین همه اینها توازنی برقرار می شد.
با این وجود تجهیزات شبكه باید طبق قوانین سازمان تنظیم مقررات ارتباطات تایید نمونه شود و این تایید نمونه طبق آئین نامه ای انجام می شود كه ۱۲ سال پیش تصویب شده است. به علت مشكلاتی كه شركت ها داشتند، كمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در حال تهیه آئین نامه دیگری بود و مذاكره بخش خصوصی با رگولاتوری در حال انجام بود تا شرایطی ایجاد شود كه واردكنندگان و تولیدكنندگان بتوانند برای عرضه محصولات باكیفیتشان زمان و هزینه زیادی صرف نكنند.
درباره انتقادات سازمان نصر به پیش نویس كمسیون تنظیم مقررات ارتباطات درباره تایید نمونه تجهیزات شبكه هم یك پیش نویس از جانب سازمان نصر تهیه شد و رگولاتوری هم یك پیش نویس داشت كه در نهایت بخشی از پیشنهادهای بخش خصوصی پذیرفته و بخشی هم پذیرفته نشد و اعلام گردید مذاكرات حالا به صورت رفت و برگشتی ادامه دارد.

نظرات بخش خصوصی در پیش نویس آئین نامه اعمال شده
البته با گذشت چند ماه از این اظهارات، هنوز آئین نامه تصویب نشده تا مشخص شود آیا مطابق با نظرات صنف و سازمان نصر است و یا همچنان مغایراتی وجود دارد. در این راستا آزاد معروفی -رئیس كمیسیون شبكه سازمان نصر- به ایسنا اظهار داشت: ما پیش نویس این آئین نامه را با همكاری سازمان تنظیم مقررات تا نقطه ای رساندیم، اما برخی از نقطه نظرات سازمان نظام صنفی و كمیسیون شبكه نصر از آن حذف شده بود. با عنایت به این كه دستور وزیر ارتباطات بود كه حتما از نظرات بخش خصوصی هم استفاده شود، این پیش نویس برگشت و ما نظراتمان را روی آن اعمال كردیم و امیدواریم كه با همان تغییرات مصوب شود.
وی با اشاره به اینكه نظرات سازمان نصر عرضه شده و مقرر است مجموعه نظرات سازمان تنظیم مقررات رادیویی و سازمان نظام صنفی كمیسیون شبكه در كمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات مطرح شود، اظهار نمود: مقرر است در اولین نشست كمیسیون تنظیم مقررات، این آئین نامه مصوب شود و اگر نقطه نظرات بخش خصوصی در این آئین نامه دیده شود، مسلما فرآیندی خواهد بود كه به همه همچون حاكمیت دولت و بخش خصوصی كمك خواهد نمود.
بر این اساس گفته می شود اگر این نظرات صنف در این آئین نامه در نظر گرفته شده باشد، به نفع همه ذی نفعان است، در غیر این صورت باردیگر همه دردسرهای ۱۲ سال قبل كه اولا هزینه و زمان زیادی بر دوش بخش خصوصی گذاشته و دوما به ضرر پروژه های ملی در كشور هم بوده، تكرار می شود، چونكه با این آئین نامه ها تجهیزات ماه ها در گمركات می مانند و اجازه ترخیص ندارند و نهایتا سرمایه ملی از دست می رود و از سویی خیلی از پروژه های بزرگ ملی منتظر تجهیرات می مانند تا از آئین نامه عبور كنند و در اختیار پروژه ها قرار گیرند كه از دو سمت به كشور آسیب می زند. ازاین رو این امیدواری وجود دارد كه با پیشنهادات بخش خصوصی این قضیه حل و فصل شود و هم بخش خصوصی و هم مجموعه بخش حاكمیتی و دولت منتفع شوند.



1398/10/22
19:36:32
5.0 / 5
4690
تگهای خبر: استاندارد , تولید , سرمایه , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۴
دیجیتالر
digitaler.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دیجیتالر محفوظ است

دیجیتالر

معرفی محصولات دیجیتال و فناوری اطلاعات