داستان هك وب سایت وزارت ارتباطات
به گزارش دیجیتالر مركز ماهر درباره ادعای هك و نفوذ به وب سایت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، اطلاعیه ای صادر كرده و نوشت: در این رویداد هیچ گونه نفوذ و دسترسی غیرمجاز و یا اعمال تغییری در محتوای وب سایت صورت نگرفت.
به گزارش دیجیتالر به نقل از ایسنا، قسمتی از سایت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات روز دوشنبه ۲۲ دی ماه مورد حمله سایبری قرار گرفت و هكر كه خودش را OP۹۹۹ معرفی كرده بود، به قسمتی از این سایت نفوذ كرد و متنی اعتراض آمیز را در آن منتشر نمود.
حمله ای كه به سایت وزارت ارتباطات اتفاق افتاده بود، از نوع «دیفیس (Deface)» بود؛ یعنی حالتی كه در آن فرد مهاجم، در صفحه پورتال خبری سایت تغییر ظاهری به وجود می آورد تا ثابت كند كه توانسته به سیستم نفوذ پیدا كند. البته بعد از آگاهی از این حمله، مسئولان سایت، سرورهای سایت را خاموش كرده تا بتوانند بعد از لطمه شناسی و رفع مشكل، باردیگر سایت را به حالت اولیه برگردانند.
مركز ماهر (مدیریت امداد و هماهنگی رخدادهای كامپیوتر ای) اطلاعیه ای درباره این جمله نوشت: در ساعات اولیه بامدادان روز ۲۲ دی ۱۳۹۸ ادعایی در شبكه های اجتماعی در خصوص دیفیس شدن بعضی از زیردامنه های ict.gov.ir از طرف یك گروه هكری عنوان شد. با تاكید بر همكاران، ابزارها و فناوری های مورد استفاده، در چند دقیقه موضوع توسط مركز ماهر رصد و مشخص شد كه مهاجم با سوءاستفاده از یك فرم گزارش دهی، مبادرت به بارگذاری یك فایل متنی در وب سایت كرده است. این مساله در همان زمان پیگیری شده و محدودیت های لازم بر این توانایی گزارش دهی اعمال شد.»
در این اطلاعیه همین طور تاكید شده است: «در این رویداد هیچ گونه نفوذ و دسترسی غیرمجاز و یا اعمال تغییری در محتوای وب سایت صورت نگرفت. لازم به توضیح است این توانایی بارگذاری فایل صرفا اجازه بارگذاری فایل های بی خطر جهت ارائه خدمت به كاربران را ارائه می كرد. از طرف دیگر ادعای مطرح شده درباب از دسترس خارج شدن وب سایت بعد از این رخداد نیز مطلقا صحت نداشته و دسترسی با وب سایت بطور پیوسته برقرار بوده است.»
البته اطلاعیه مركز ماهر در حالی شامگاه روز سه شنبه ۲۴ دی ماه انتشار یافته كه این اتفاق به اذعان خود این مركز، در ساعات ابتدایی روز ۲۲ دی ماه رخ داده است. هرچند مسئولان این حوزه معتقدند حملاتی از این دست همواره به سایت های دولتی اتفاق می افتد، كما اینكه عنوان شده بود در سال قبل ۳۳ میلیون حمله با سپر دژفا خنثی شده و حمله موفقی از آنها صورت نگرفته است.
منبع: دیجیتالر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب