پنل های خورشیدی كه هنگام غروب هم كار می كنند
دیجیتالر: بررسی یك پژوهشگر آمریكایی نشان میدهد پنل های خورشیدی كه به شیوه مخصوصی طراحی شده اند، می توانند هنگام غروب خورشید هم كارآیی داشته باشند.
به گزارش دیجیتالر به نقل از ایسنا و به نقل از یورونیوز، پژوهشی كه در "دانشگاه كالیفرنیا، دیویس" (UC Davis) آمریكا انجام شده، نشان میدهد پنل های خورشیدی كه به شكل خاصی طراحی شده اند، می توانند با تولید انرژی هنگام غروب خورشید، مشكلات مربوط به تعادل انرژی را حل كنند.
پنل های خورشیدی قدیمی، تحت تاثیر تغییرات فصلی قرار می گیرند و در شب نیز كار نمی كنند. تنها غروب خورشید نیست كه این پنل ها را از تامین انرژی پایدار برای مردم بازمی دارد، بلكه آب و هوای ابری و كوتاه شدن روز نیز در این موضوع، موثر هستند.
پروفسور "جرمی ماندی" (Jeremy Munday)، استاد دانشگاه كالیفرنیا، دیویس برای برطرف نمودن این مشكل، چاره ای پیدا كرده است كه امكان به دست آوردن الكتریسیته از آسمان شب را فراهم می آورد.
پنل های خورشیدی مخصوص شب، مانند پنل های خورشیدی مخصوص روز كار می كنند اما روش كار آنها دقیقا برعكس است. گرمای خورشید، هر شب به صورت پرتو مادون قرمز به سمت زمین می آید تا این سیاره را در دمای ثابت نگه دارد.
ماندی اظهار داشت: نیروی یك پنل خورشیدی عادی، با جذب نور خورشید تامین می شود. نور در این ابزار جدید، بجای جذب شدن، منتشر می شود و جریان و ولتاژ به جهت مخالف می روند اما تولید نیرو ادامه می یابد.
شاید این ابزار بتواند در هر متر مربع، تا 50 وات انرژی تولید نماید كه یك چهارم انرژی تولید شده با پنل های معمولی طی روز است. این پنل های جدید در صورت كوتاه شدن روز و توقف نور، طی روز هم كار می كنند. برخی پژوهش ها حاكی از این هستند كه حتی می توان از این پنل ها برای مهار گرمای ناشی از ماشین آلات استفاه كرد.
ماندی اضافه كرد: برای ساخت این پنل ها، از مواد متفاوتی استفاده می شود اما فیزیك هر دو نوع پنل، مشابه است.
پژوهشگران "دانشگاه استنفورد" (Stanford University) نیز سال قبل طی پروژه ای تلاش كردند تا از تفاوت دمای روز و شب برای تولید الكتریسیته استفاده كنند. آنها تلاش كردند تا كارآیی این فناوری را ثابت كنند اما هنوز راه زیادی برای اثبات كارآیی و عملكرد این پنل ها وجود دارد.
شاید پنل های خورشیدی دانشگاه كالیفرنیا، دیویس، اولین نمونه از چنین پنل هایی باشند اما این امكان وجود دارد كه با قرار گرفتن در معرض تغییرات آب و هوایی و سطح پایین نور نیز به تامین انرژی بپردازند.
منبع: دیجیتالر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب