روشی نوین جهت بررسی ریز محیط تومور

روشی نوین جهت بررسی ریز محیط تومور پژوهشگران ˮكالج پزشكی بیلورˮ(Baylor College of Medicine) آمریكا در مطالعه اخیرشان اظهار كرده اند روش ˮنانو رادیومیكسˮ (Nano-radiomics) می تواند روشی مناسب جهت بررسی دقیق ریزمحیط تومور باشد.


به گزارش دیجیتالر به نقل از ایسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس، تحقیقات نشان داده است که(TME) می تواند به رشد سرطان ها کمک کرده و از پاسخ ایمنی جلوگیری کند. مطالعات حتی نشان داده است که ریز محیط تومور، سیستم ایمنی درمانی سلولی را مهار می کند. سیستم ایمنی درمانی سلول نوعی از درمان است که در آن سلول های سیستم ایمنی بیمار باردیگر در آزمایشگاه برای حمله به سلول های سرطانی ساخته می شوند. بنابراین، دانشمندان حالا در حال ایجاد سیستم ایمنی درمانی سلولی هستند که نه فقط فعالیت ضدسرطانی سیستم ایمنی را تقویت می کند، بلکه با اثر مهارکننده ریز محیط تومور نیز مبارزه می کنند. بااینکه ارزیابی تأثیر روش های درمانی جدید بر روی سلول های سرطانی ساده است، ارزیابی اثربخشی روش ها بر روی ریز محیط تومور کاری چالش برانگیز است.
یک تیم تحقیقاتی به سرپرستی دانشمندان دانشکده پزشکی بیلور و بیمارستان کودکان تگزاس، رویکرد جدیدی به نام نانو رادیومیک ایجاد کردند که از تجزیه و تحلیل های پیچیده داده های تصویربرداری برای ارزیابی تغییرات در ریزمحیط توموری که با روش های تصویربرداری معمولی قابل تشخیص نیست، استفاده می نماید. یافته های این مطالعه که در مجله "Science Advances" انتشار یافته است، نوید ابزار جدید غیر تهاجمی را برای تقویت روش های تصویربرداری کنونی در سنجش و نظارت بر اثربخشی سیستم ایمنی درمانی سلولی طراحی شده برای مورد هدف قرار دادن ریز محیط تومور را فراهم می آورد.
ریزمحیط تومور، محیط اطراف تومور می باشد که شامل رگ های خونی اطراف آن، سلول های ایمنی، فیبروبلاست ها، مولکول های سیگنالینگ و ماتریکس خارج سلول(ECM) است. تومور و ریز محیط اطراف دائماً در تعامل نزدیک با هم هستند. تومورها می توانند با آزاد کردن سیگنال های خارج سلولی، القای رگ زایی تومور و القای تحمل ایمنی موضعی، بر ریز محیط تأثیر بگذارند.
دکتر "رابین پاریهار"(Robin Parihar) استادیار گروه هماتولوژی - انکولوژی دانشکده بیلور و بیمارستان تگزاس کودکان اظهار داشت: درک پاسخ ریز محیط تومور به درمان ضد سرطان بسیار مهمست خصوصاً هنگامی که ریز محیط تومور اثرات ضد توموری سیستم ایمنی درمانی سلولی را که برای حمله به سرطان طراحی شده اند، مهار می کند.
هم اکنون، فناوری های تصویربرداری مانند توموگرافی کامپیوتری(CT) یا تصویرسازی تشدید مغناطیسی(MRI) تصاویر سه بعدی تولید می کنند که اطلاعاتی در مورد پاسخ کلی تومور به درمان ارائه می دهند، بعنوان مثال این مساله که آیا تومور در حال رشد است یا در حال کوچک شدن است اما اطلاعاتی که این تصاویر درباره ریز محیط تومور در اختیار پژوهشگران قرار می دهند بسیار جزئی است.
طی این مطالعه پژوهشگران با همکاری یکدیگر موفق به ایجاد یک روش غیرتهاجمی برای ارزیابی تأثیر درمان ایمنی درمانی سلولی که بطور خاص ریز محیط تومور را بررسی می کند، شدند. روشی که آنها توسعه دادند نانو رادیومیک نام دارد و روشی جدید است که طی آن فناوری تصویربرداری را با بهره گیری از یک ماده تقابل نانوذرات با رادیومیک ها ترکیب می کند و از آن برای استخراج اطلاعات از داده های تصویربرداری ۳ بعدی استفاده می نمایند. در پزشکی، رادیومیک روشی است که با بهره گیری از الگوریتم های توصیف داده، مقدار زیادی از خاصیت های تصاویر پزشکی رادیوگرافی را استخراج می کند.
رادیومیک روشی جدید در زمینه رادیولوژی است که در آن تصاویر برای استخراج اطلاعات تجزیه و تحلیل می شوند که ممکنست الگو یا بافت هایی را در تومور نشان دهد که با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نیستند. برای ارتقای کیفیت تصاویر پژوهشگران از ماده تقابل نانوذرات(nanoparticle contrast agent) استفاده کردند. آنها این ماده را در آزمایشگاه توسعه داده بودند و این ماده دارای الگوی متفاوتی از توزیع در تومور نسبت به عوامل متقابل سنتی است. پژوهشگران طی این مطالعه موش های مبتلا به سرطان را مورد بررسی قرار دادند، یک گروه از حیوانات را با ایمنی درمانی سلولی درمان کردند که بطور موثری ریز محیط تومور را از بین برد و گروه دیگر نیز تحت درمان با دارونما بودند.
هر دو گروه ماده تقابل نانوذرات و به دنبال آن سی تی اسکن دریافت نمودند. تجزیه و تحلیل داده های تصویربرداری نانو رادیومیک هر دو گروه نشان داد که نانو رادیومیک خاصیت های مبتنی بر بافت را دقیق نشان میدهد در صورتیکه سی تی اسکن این جزئیات را نشان نمی دهد و این نشان میدهد که این رویکرد جدید سبب افزایش توانایی پزشکان برای ارزیابی غیرتهاجمی ریز محیط تومور می شود.





1399/04/22
15:52:26
5.0 / 5
2482
تگهای خبر: ایمنی , تولید , ساخت , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۴
دیجیتالر
digitaler.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دیجیتالر محفوظ است

دیجیتالر

معرفی محصولات دیجیتال و فناوری اطلاعات