كاهش خطر عفونت با كمك تار عنكبوت!

كاهش خطر عفونت با كمك تار عنكبوت! پژوهشگران آلمانی، با استفاده از تار عنكبوت، موادی ابداع نموده اند كه می توانند خطر عفونت را برطرف كنندـ


به گزارش دیجیتالر به نقل از ایسنا و به نقل از ساینس دیلی، پژوهشگران "دانشگاه بایرویت" (University of Bayreuth) آلمان، زیست موادی ابداع نموده اند که شاید بتواند خطر عفونت را برطرف کند و روند ترمیم را سهولت ببخشد.
این گروه پژوهشی به سرپرستی دکتر "توماس اسکیبل" (Thomas Scheibel)، استاد دانشگاه بایرویت توانستند خواص این مواد را که ارتباط نزدیکی با زیست پزشکی دارند، با هم ادغام کنند. این مواد نانوساختاربندی شده، بر پروتئین تار ابریشمی عنکبوت مبتنی هستند. پژوهشگران در روند این کار، از تجمع باکتری ها و قارچ ها پیشگیری کردند اما در همین زمان توانستند به تولید بافت انسانی کمک کنند.
زیست مواد عرضه شده می توانند در ایمپلنت های پزشکی، پانسمان زخم، پروتزها، لنزهای طبی و مواردی از این دست به کار بروند.
این یک خطر مبتلا شدن به عفونت است که کمتر مورد بررسی قرار می گیرد. میکروب هایی که روی سطح اشیا می نشینند، برای درمان و کیفیت زندگی مهم هستند. آنها به تدریج، زیست لایه ای ضخیم و اغلب نامرئی را شکل می دهند که حتی با کمک پاک کننده ها نمی توان آنرا به آسانی برطرف کرد و اغلب در مقابل آنتی بیوتیک ها و آنتی میکوتیک ها مقاوم هستند. باکتری ها و قارچ ها می توانند به بافت های مجاور یک ارگانیسم هم بروند؛ در نتیجه نه تنها در روند ترمیم مداخله می کنند، بلکه حتی می توانند به بروز عفونت هایی منجر شوند که زندگی را تهدید می کنند.
پژوهشگران دانشگاه "بایرویت" در بررسی جدید خود، چاره ای برای این مشکل یافته اند. آنها با روش زیست فناوری، به تولید پروتئین های تار عنکبوت پرداختند و ماده ای ابداع کردند که از چسبندگی میکروب های بیماری زا پیشگیری می کند. حتی باکتری "استرپتوکوک"(Streptococcus) که در مقابل چندین عامل آنتی باکتریال مقاوم است، امکان نشستن روی سطح این ماده را ندارد. زیست لایه هایی که روی ابزار پزشکی، تجهیزات ورزشی، لنزهای طبی، پروتزها و اشیای دیگری که روزانه از آنها استفاده می شود، شکل می گیرند، با روش بزودی از بین می روند.
این مواد طوری طراحی شده اند تا علاوه بر جلوگیری از تجمع باکتری، امکان چسبندگی و تکثیر سلول های انسان روی سطح آنها فراهم گردد. بدین ترتیب اگر برای پانسمان زخم، جایگزینی پوست یا ایمپلنت به کار بروند، می توانند از تکثیر بافت صدمه دیده یا از بین رفته پشتیبانی کنند. میزان خطر عفونت این مواد در مقایسه با مواد دیگری که پیش تر برای تکثیر بافت به کار رفته اند، خیلی کم است. با عرضه این مواد، پوشش های مقاوم در مقابل میکروب برای کاربردهای زیست پزشکی و فنی، در آینده نزدیک در دسترس خواهد بود.
پژوهشگران تابحال عملکرد دفع میکروب را روی دو نوع ماده موجود در ابریشم تار عنکبوت آزمایش کرده اند. آنها آزمایش خویش را روی لایه ها و پوشش هایی که تنها چند نانومتر ضخامت دارند و همینطور روی چارچوب های سه بعدی از جنس هیدروژل که می توان از آنها برای بازسازی بافت استفاده کرد، انجام داده اند.
اسکیبل اظهار داشت: بررسی هایی که تا به امروز انجام داده ایم، به یافته هایی ختم شده اند که برای کارهای پژوهشی آینده، کاملا غیرمنتظره هستند. خصوصیت میکروب زدایی زیست موادی که ما ابداع کرده ایم، مبتنی بر اثرات سمی نیستند که سلول را از بین می برند.
دکتر "گریگور لنگ"(Gregor Lang)، نویسنده ارشد این پژوهش اظهار داشت: دیگر جنبه جالب پژوهش ما این است که طبیعت بار دیگر ثابت کرده که می تواند الگوی ایده آلی برای مفاهیم بسیار پیشرفته مواد باشد. تار عنکبوت، مقاومت بالایی در مقابل هجوم باکتری ها دارد و بازسازی این خصوصیت ها با روش زیست فناوری، یک پیشرفت غیرمنتظره است.
این گروه پژوهشی، پروتئین های تار عنکبوت را به صورت خاص با نانوساختارهای متنوع طراحی کردند تا خصوصیت های مربوط به زیست پزشکی را برای کاربردهای خاص تنظیم کنند.
این پژوهش، در مجله "Materials Today" به چاپ رسید.




منبع:

1399/06/10
10:42:26
5.0 / 5
2074
تگهای خبر: تولید , ساخت , فناوری , كاربر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۵
دیجیتالر
digitaler.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دیجیتالر محفوظ است

دیجیتالر

معرفی محصولات دیجیتال و فناوری اطلاعات