برنده نوبل شیمی ۲۰۲۰:
احتمال می دادم روزی نامم میان برندگان نوبل باشد
دیجیتالر احتمال می دادم روزی نامم میان برندگان نوبل باشد
به گزارش دیجیتالر به نقل از ایسنا و به نقل از نوبل پرایز، "آدام اسمیت"(Adam Smit) از سایت "نوبل پرایز"(nobelprize)، مصاحبه ای را با "امانوئل شارپنتیر" از برندگان نوبل شیمی ۲۰۲۰ انجام داد. شارپنتیر طی این مصاحبه درباره نگرش خود درباره علم صحبت کرد.
اسمیت: آدام اسمیت هستم، از نوبل پرایز تماس می گیرم. با امانوئل شارپنتیر صحبت می کنم؟
شارپنتیر: بله بفرمایید.
اسمیت: تبریک می گویم می توانید به ما بگویید چگونه خبر را شنیدید؟
شارپنتیر: "گوران هانسون" دبیر کل آکادمی نوبل ساعت ۱۰: ۵۹ با من تماس گرفت.
اسمیت: ساعت را چه دقیق به یاد دارید. مدت ها است که در مورد برنده های جایزه حدس و گمان های زیادی زده می شود، آیا از برخی جهات انتظار تماس را داشتید؟
شارپنتیر: من مطمئن بودم که یک روز اساسا به مطالعاتی مربوط به موضوع کریسپر جایزه اعطا می شود و احتمال می دادم اگر این اتفاق رخ دهد، به احتمال زیاد نام من خواهد بود؛ اما باید بگویم وقتی او تماس گرفت، من واقعا باور نمی کردم، من هنوز هم احساساتی هستم. من از تمام همکارانم به خصوص کرزیستوف چلینسکی که دراین زمینه فعالیت می نمایند و در مطالعات من نقش بسزایی داشتند، قدردانی می کنم.
اسمیت: دیدن پیشرفت دراین زمینه باید بسیار خارق العاده باشد؟
شارپنتیر: بله من فکر می کنم این بسیار منحصر به فرد است؛ برای اینکه وقتی پیشرفت کریسپر در زیست شناسی، درک سیستم کریسپر-کس در باکتری ها در سطح فیزیولوژیک و حتی بیشتر در سطح مکانیکی را می بینید، بسیار هیجان انگیز است. بعد از انتشار مقاله من و "جنیفر ای دودنا" (دیگر برنده نوبل شیمی امسال) این مساله بسیار واضحتر شد. (جایزه نوبل رشته شیمی در سال ۲۰۲۰ بطور مشترک به "امانوئل شارپنتیر"و "جنیفر ای دودنا" برای توسعه روشی برای ویرایش ژنوم (قیچی ژنتیکی کریسپر/cas۹) تعلق گرفت). می دانید، من یک میکروب شناس هستم و همیشه به بیماری های عفونی علاقمند بوده ام و حوزه تحقیقات من در سطح بنیادی به خوبی شناخته نشده است و بدین سبب خوب است که ببینید هنوز چیزهای زیادی برای یادگیری وجود دارد.
اسمیت: شما و جنیفر ششمین و هفتمین برنده زن هستید. آیا فکر می کنید نکته خاصی در مورد این واقعیت وجود دارد که این یک جایزه زنانه است؟
شارپنتیر: اول از همه من یک دانشمند هستم، اما فکر می کنم این مهم است؛ برای اینکه ما می بینیم که بیشتر دختران و زنان جوان مطالعه درباره این علم را انتخاب می کنند، حداقل درباره رشته زیست شناسی اینگونه است و من فکر می کنم این یک پیام بسیار مثبت برای دختران و زنان جوانی است که وارد عرصه علم شده اند و می تواند امیدی برای آنها برای ادامه دادن باشد.
اسمیت: بله این بسیار مهم می باشد، پیشرفت بوسیله انجام کارهای محکم حاصل می شود، نظرتان درباره فناوری کریسپر کس-۹ چیست؟
شارپنتیر: اول از همه باید بگویم "کریسپر کس" کار علم ژنتیک را در تحقیق و توسعه بسیار تسهیل کرده است. اما بعنوان یک فناوری که می تواند با خیال آسوده برای ویرایش خط زایای انسانی مورد استفاده قرار گیرد، فناوری مفیدی است و نباید این واقعیت را دست کم گرفت که "کریسپر کس ۹"، گرچه ابزاری اعجاب انگیز است، اما دستیابی به فناوری برای تغییر همزمان بیش از یک ژن بسیار دشوار است.
اسمیت: بله درست است، از گفتگو با شما بسیار خشنود شدم، امیدوارم که بتوانیم به زودی در مورد همه این موارد مهم بیشتر صحبت نماییم، باردیگر تبریک می گویم خداحافظ.
شارپنتیر: بسیار متشکرم خداحافظ.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب