درمان درد مزمن بدون قرص مسکن و عوارض جانبی

درمان درد مزمن بدون قرص مسکن و عوارض جانبی دیجیتالر: پژوهشگران دانشگاه ˮلاندˮ (Lund) در سوئد روش شبیه سازی کاملا جدیدی به وجود آورده اند که در آن با کاشت میکروالکترود های فوق نازک در مغز می توان دردهای شدید را تسکین داد.


به گزارش دیجیتالر به نقل از ایسنا و به نقل از ساینس دیلی، این روش بصورت موثر و شخصی سازی شده به تسکین درد کمک می نماید و عوارض جانبی داروهای مسکن را ندارد.
نتایج این تحقیقات که بر روی موش ها انجام شده است در مجله ی "Science Advances" به چاپ رسیده است.
کمبود درمان های بدون عوارض جانبی برای دردهای طولانی مدت بر کیفیت زندگی بیماران اثر می گذارد. بیماران بدون استفاده از مسکن در انجام کارهای روزمره گرفتار مشکل می شوند. درمان های ضد درد سنتی که هم اکنون مورد استفاده قرار می گیرند درد را کم می کنند اما در عین حال بر حواس و عملکرد ذهنی افراد اثر می گذارند و خطر قابل توجه اعتیاد به دارو را نیز در پی دارند.
درد همین طور هزینه های قابل توجهی برای جامعه دارد. بر بر اساس گزارش های اخیر در حدود هشت درصد جمعیت آمریکا از درد مزمن رنج می برند.
تعدادی از محققان به رهبری "ینس شوئنبورگ" (Jens Schouenborg)، استاد نوروفیزیولوژی از دانشگاه "لاند"، روشی برای مقابله با درد با بهره گیری از میکروالکترود بسیار نازک و سازگار با بدن ایجاد کردند.
پروفسور "شوئنبورگ" توضیح می دهد: این الکترودها بسیار نرم بوده و برای مغز مناسبند. از آنها برای فعال کردن مراکز کنترل درد در مغز استفاده می شود بدون آن که سلول های عصبی که مسئول عوارض جانبی هستند، فعال شوند. در این روش دسته ای از الکترودهای فوق نازک درون مغز قرار می گیرد و سپس گروهی از الکترودها که موجب تسکین درد بدون عوارض جانبی شده اند انتخاب می شوند. این روش امکان ایجاد درمانی شخصی برای هر فرد را فراهم می آورد.
درد با فعال سازی مراکز کنترل درد در مغز متوقف می شود. در این روش تنها مسیر ارسال سیگنال های درد به قشر مغز مسدود می شود.
"ماتیلده فورنی" (Matilde Forni)، دانشجوی دکتری و نویسنده اصلی این مقاله می گوید: ما توانستیم بدون مسدود کردن سایر سیستم های حسی و حرکتی مسیر درد را مسدود نماییم. نتایج ما نشان میدهد که امکان ایجاد درمانی ضد درد بدون عوارض جانبی وجود دارد. این مساله تا کنون چالش بزرگی بوده است.
در طول اجرای این پروژه چندین ساله، پژوهشگران توانستند روشی سازگار با بافت های بدن و مبتنی بر ژلاتین ایجاد کنند تا میکروالکترودهای انعطاف پذیر را با دقت بالا درون مغز قرار دهند. از این روش جدید برای تمامی دردهایی که توسط نخاع منتقل می شود یعنی بیشتر دردها می توان بهره برد.
رایج ترین نوع مسکن های امروزی قرص ها هستند.
مطالعات دانشگاه "لاند" بر روی موش ها صورت گرفته است، آیا می توان نتایج آنرا به انسان ها تعمیم داد؟
"ماتیلده فورنی" می گوید: این هدف ماست. مغز انسان سیستم کنترلی مشابه موش ها دارد و الکترودهای ما را می توان برای انسان ها مورد استفاده قرار داد.
پژوهشگران امیدوارند طی پنج تا هشت سال آینده این روش برای افرادی که گرفتار دردهای مزمن مانند درد سرطان یا ضایعات نخاعی هستند مورد استفاده قرار گیرد.
پژوهشگران همین طور معتقدند از این روش می توان برای ایجاد درمان های گسترده تری فارغ از درمان درد بهره برد.
"شوئنبورگ" می گوید: این روش را می توان در تمامی بخش های مغز مورد استفاده قرار داد و ما باور داریم که می توان از آن در درمان بیماریهای زوال مغز مانند پارکینسون استفاده نمود. علاوه بر آن می توان از آن برای درمان افسردگی، صرع و حتی سکته مغزی نیز بهره برد.
این الکترودها می توانند به کشف عملکرد مغز نیز کمک کنند.




منبع:

1400/07/24
12:32:38
5.0 / 5
749
تگهای خبر: سیستم , كیفیت , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
دیجیتالر
digitaler.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دیجیتالر محفوظ است

دیجیتالر

معرفی محصولات دیجیتال و فناوری اطلاعات