تشخیص غیرتهاجمی سرطان روده با کمک یک دستگاه بی سیم
به گزارش دیجیتالر پژوهشگران آمریکایی کوشش می کنند یک دستگاه بی سیم را عرضه کنند که می تواند سرطان روده بزرگ را به صورت غیرتهاجمی و با کمترین هزینه شناسایی کند.
به گزارش دیجیتالر به نقل از ایسنا و به نقل از ساینس دیلی، برای کسانی که به سرطان روده بزرگ مبتلا شده اند، جراحی تنها گزینه ای است که یک چاره درمانی را عرضه می دهد. با این حال، زمانی که بقایای سلول های سرطانی در زمان جراحی در بدن به جا می مانند، اغلب می توانند عود بیماری را در محل سرطان اصلی به همراه داشته باشند و شرایط پیچیده ای را ایجاد کنند. شیمی درمانی یک گزینه درمانی است که اغلب همراه با جراحی صورت می گیرد اما این روش می تواند به بروز عوارض جانبی سمی منجر شود.
دکتر "سونگ پارک"(Sung Park)، استادیار بخش مهندسی برق و کامپیوتر "دانشگاه ای اند ام تگزاس"(Texas A&M) و گروهش کوشش می کنند یک دستگاه بی سیم کم هزینه و کمتر تهاجمی را عرضه کنند که امکان درمان دقیق و ایمن سرطان ها را فراهم می آورد.
پژوهشگران از روش "فوتوداینامیک تراپی"(PDT) استفاده می نمایند. آنها در این روش، طی جراحی از یک داروی حساس به نور برای از بین بردن سلول های سرطانی استفاده می نمایند. طی این فرایند، جراحان قادر خواهند بود تا بخش عمده ای از تومور را بردارند. سپس هنگامی که دارو توسط نور فعال شود، تومور به صورت کامل تحت تابش قرار خواهد گرفت. این ترکیب می تواند امکان درمان کامل را با روشی ایمن و موثر و بدون عوارض جانبی سمی فراهم آورد.
پارک اظهار داشت: یک دستگاه LED کاشتنی زیست سازگار و کوچک، تنظیم دوز نور و فوتوداینامیک تراپی را که متناسب با واکنش تومور است، امکان پذیر می کند.
این کار در درازمدت، بستری را فراهم می آورد که در آن، امکان بررسی وضعیت سلامتی فراتر از محدودیت های بیمارستانی یا امکانات آزمایشگاهی سنتی وجود دارد. همچنین، این روش می تواند گزینه های درمانی را برای پیشگیری از بدخیم شدن بیماری عرضه نماید و بدین ترتیب، کیفیت زندگی افراد مبتلا به سرطان را به صورت قابل توجهی بهبود ببخشد.
همینطور این روش، بار اقتصادی قابل توجهی را که بر منابع سرطان شناسی وارد می شود، می کاهد. این دفعه اقتصادی تنها در سال ۲۰۲۰، بالغ بر ۱۶۷ میلیارد دلار بود. پیشبینی می شود که در سالجاری، هزینه های جهانی سرطان شناسی به ۲۰۶ میلیارد دلار برسد که افزایش ۲۳.۳۵ درصدی را نشان داده است.
گزارش "موسسه پژوهش سرطان آمریکا"(AICR) نشان داده است که سرطان روده بزرگ، سومین سرطان شایع در سرتاسر جهان است. گزارش "انجمن سرطان آمریکا"(ACS) حاکی از این است که در سالجاری، حدود ۱۴۹ هزار و ۵۰۰ بزرگسال در آمریکا مبتلا به سرطان روده بزرگ خواهند بود و انتظار می رود که این سرطان به مرگ ۵۲ هزار و ۹۸۰ نفر منجر شود.
باآنکه فوتوداینامیک تراپی برای درمان خیلی از تومورهای جامد موثر بوده است اما کاربرد بالینی آن به خاطر درک ناقص در مورد تفاوت میان واکنش بافت سرطانی و بافت سالم، محدود خواهد بود. مشکل دیگر، کمبود روش های لازم جهت بررسی واکنش تومور و تنظیم کردن دوز نور برپایه آن است.
پارک و گروهش برای رفع کردن این مشکلات، یک روش دو مرحله ای را پیشنهاد کرده اند. ابتدا داروی حساس به نور تجویز می شود که سلول های تومور آنرا دریافت می کنند و سپس، نور در طول موجی که با میزان جذب دارو مطابقت دارد، به تومور می تابد. فعال شدن دارو به ایجاد یک واکنش فتوشیمیایی منجر می شود که مرگ سلول های تومور را به دنبال دارد.
پارک افزود: این دستگاه، حداقل تهاجم را به همراه دارد و یک بستر زیست سازگار را برای تشخیص نور ساطع شده از بقایای تومورهایی فراهم خواهد نمود که در بخش های گوناگونی از بدن وجود دارند. دستگاه ما می تواند بر نواحی متعدد بدن همچون پستان، کلیه، ریه، پانکراس، پروستات، تخمدان و همچنین، سرطان های نادر تأثیر بگذارد.
این پژوهش، در مجله "Nature Communications" به چاپ رسید.
منبع: digitaler.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب