درمان جدید دیابت با بازسازی سلول های تولید کننده انسولین
به گزارش دیجیتالر محققان سوئدی کشف کرده اند که چگونه یک مولکول می تواند به بازسازی سلول های تولید کننده انسولین در بدن بعنوان یک درمان بالقوه جدید برای بیماری دیابت کمک نماید.
به گزارش دیجیتالر به نقل از ایسنا و به نقل از نیو اطلس، یک راه نوظهور برای درمان دیابت، ترمیم یا جایگزینی سلول هایی در بدن است که بطور طبیعی هورمون انسولین تولید می کنند. پژوهشگران سوئدی حالا مولکولی را شناسایی کرده اند که به تحریک رشد سلول های جدید تولیدکننده انسولین کمک می نماید و نحوه عملکرد آنرا کشف کرده اند که درمان های بالقوه جدیدی را به روی دیابت باز می کند.
دیابت با مشکلات مربوط به انسولین مرتبط است؛ هورمونی که سطح گلوکز خون را تنظیم می کند و به سلول های بدن اجازه می دهد برای دریافت انرژی به آن دسترسی پیدا کنند. در دیابت نوع ۱، سلول های بتا در لوزالمعده(پانکراس) که بطور معمول انسولین تولید می کنند، اغلب بدین سبب که این سلول ها بوسیله سیستم ایمنی از بین رفته اند، نمی توانند به اندازه کافی برای پاسخگویی به نیاز بدن انسلوین تولید کنند.
این درمان هم اکنون به تزریق انسولین متکی است، اما شاخه های نوظهوری از مطالعات بر روی یافتن راه هایی برای بازسازی مجدد تولید انسولین توسط سلول های بتا متمرکز هستند. پیشرفت های قبلی شامل ایجاد سلول های بتای مصنوعی که می توانند این کمبود را جبران کنند یا استفاده از سلول های بنیادی برای رشد سلول های جدید بوده است.
حالا در یک مطالعه جدید، پژوهشگران مؤسسه "کارولینسکا" در سوئد مولکول کوچکی را بررسی کردند که می تواند به بازسازی سلول های بتا کمک نماید. این مولکول که با نام "CID۶۶۱۵۷۸" شناخته می شود، در مطالعات قبلی شناسایی شده بود، اما این که دقیقاً چگونه و تا چه اندازه کار می کند، ناشناخته مانده بود.
این تیم برای کشف این موضوع، برهمکنش های مولکولی این مولکول را در سلول های مخمر بررسی کردند و دریافتند که به پروتئینی به نام "MNK۲" متصل می شود و با انجام این کار، به دو پروتئین دیگر اجازه می دهد تا در سطوح بالاتر با هم تعامل داشته باشند که در نهایت منجر به بازسازی بیشتر سلول های بتا می شود.
این تیم مولکول خودرا در گورخرماهی آزمایش کرد و دریافت که سطح گلوکز خون را در آنها در مقایسه با گروه کنترل کم می کند. همین طور در سلول های پانکراس خوک که در لابراتوار رشد کرده بودند، نشان داده شد که این مولکول باعث تشکیل سلول های بتای جدید می شود، در صورتیکه ارگانوئیدهای پانکراس انسانی در برخورد با این مولکول، انسولین بیشتری تولید کردند.
دکتر "اولوف اندرسون" نویسنده ارشد این مطالعه می گوید: یافته های ما نشان دهنده یک هدف بالقوه و جدید برای درمان دیابت است، به این صورت که ما یک راه ممکن برای تحریک تشکیل سلول های جدید تولیدکننده انسولین را نشان می دهیم.
وی ادامه داد: ما حالا تاثیر این مولکول و مولکول های مشابه را در بافت انسانی مطالعه می نماییم و پروتئین هدف مولکول یعنی "MNK۲" را در بافت اهداکنندگان سالم و اهداکنندگان مبتلا به دیابت تحلیل و بررسی خواهیم کرد.
این تحقیق در مجله Nature Chemical Biology انتشار یافته است.
منبع: digitaler.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب